Prvi predsednik Zambije primljen u bolnicu: "Molite se za mene"

Nije preciziran uzrok Kaundine bolesti, ali Zambija doživljava nagli porast slučajeva zaraženih korona virusom, a on je primljen u Medicinski centar Maina Soko za lečenje korone u glavnom gradu Lusaki

  • 1
respirator, maska, bolnica, korona virus, koronavirus

Foto: Shutterstock

Prvi predsednik Zambije, Kenet Kaunda (97) primljen je u bolnicu, saopštila je danas njegova kancelarija, u trenutku kada se ova južnoafrička zemlja bori sa porastom broja slučajeva zaraženih od kovid-19.

Kaunda je tražio da se svi Zambijci i međunarodna zajednica mole za njega dok lekarski tim čini sve što je moguće kako bi se oporavio, navodi se u saopštenju administrativnog pomoćnika Kaunde Rodrika Ngoloa, preneo je Rojters.

U kratkom saopštenju nije preciziran uzrok Kaundine bolesti, ali Zambija doživljava nagli porast slučajeva zaraženih korona virusom, a on je primljen u Medicinski centar Maina Soko za lečenje korone u glavnom gradu Lusaki.

Tokom prethodne dve sedmice broj zaraženih od korona virusa u Zambiji dramatično je porastao, pa je 13. juna iznosio 8,91 slučaj na 100.000 stanovnika u odnosu na 1,44 slučaja na 100.000 stanovnika koliko je to bilo 30. maja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasna

    14. jun 2021 | 16:31

    Brate, ti si se naziveo, od neceg se mora umreti, lepe godine, nema sta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA