≫ 

Srbin poginuo u stravičnoj nesreći u Americi: Gliserom udarili u stenu, nije mu bilo spasa

Nesreća se dogodila oko 21 sat, nedugo nakon zalaska sunca. Prema navodima američkih medija, u stenu je udario gliser Bayliner dužine 5 metara

  • 12
Žarko Nedeljković, nesreća, Amerika Fenton Printscreen/Youtube/Fox 2 St. Louis

Srbin (34) poginuo je u teškoj nesreći koja se u subotu uveče dogodila na reci Meramek u blizini grada Fenton u američkoj državi Mizuri.

Prema rečima zvaničnika, još pet osoba je povređeno kada je čamac, u kojem se i poginuli momak nalazio, udario u stenu.

Kako navode američki mediji, prilikom udara niko nije izleteo iz čamca, ali su svi koji su bili na plovilu pretrpeli teške telesne povrede, a nesrećni momak je istim i podlegao.

- Još pet putnika je prebačeno u bolnicu u teškom ili kritičnom stanju. Od siline udarca svi u čamcu su poleteli i zadobili teške povrede, kojima je jedna osoba i podlegla - rekao je Dalas Tompson iz lokalne policije.

Kako je naveo istraga o uzroku nesreće je i dalje u toku. Tompson kaže da je nakon ove tragedije pojačana kontrola na vodi, da se proverava da li svi koji su u čamcima imaju prsluke za spasavanje, te da se rade i alko-testovi.

- Ovo nije prva nesreća na reci i fokusiraćemo se na područja gde znamo da se javljaju problemi. Posebno na delove Merameka gde smo imali utapanja - dodao je Tompson.

On je istakao da niko od putnika koji su bili na čamcu koji je udario u stenu nije imao prsluk.

Nesreća se dogodila oko 21 sat, nedugo nakon zalaska sunca. Prema navodima američkih medija, u stenu je udario gliser Bayliner dužine 5 metara.

- Brod se od siline udarca prepolovio - rekao je Majk Vekenborg, iz vatrogasne službe.

On je rekao da je čamac naleteo na stenu u plitkoj vodi, te da su po dolasku na teren zatekli ljude koji su pokušavali da reanimiraju čoveka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA