Oglasio se glavni osumnjičeni za ubistvo malene Medlin: Tvrdi da tužioci nemaju dokaze protiv njega

Nemački tužitelji rekli su da imaju konkretne dokaze da je Medlin mrtva i da ceo slučaj ne tretiraju kao nestanak, već kao ubistvo, iako telo nikada nije pronađeno

  • 0
Madeleine McCann Christian Brueckner Medlin Meken Kristijan Brukner Foto: Tanjug/AP

Glavni osumnjičeni za nestanak Medlin Meken, konačno je progovorio o ovoj temi i tom prilikom istragu koja se vodi protiv njega nazvao neverovatnim skandalom.

Nemac Kristijan Brukner (44), glavni osumnjičeni za nestanak Medlin Meken, u pismu koje se pojavilo u javnosti direktno optužuje tužioce da su ga progonili. On se trenutno nalazi u zatvoru gde služi kaznu zbog ubistva 72-godišnje žene.

- Jedno je optužiti nekoga za zločin, ali ovo je nešto sasvim drugačije. Ovo je neverovatan skandal, javni tužilac je pokrenuo kampanju protiv mene, iako optužnica nije podignuta- napisao je on u pismu.

On je dodao da sudovi širom sveta proizvoljnim optužbama u prošlosti i skandaloznim neosnovanim kampanjama u sadašnjosti, pokazali da nisu dostojni funkcije koju obavljaju. Brukner kaže da sudske vlasti na ovakav način sramote nemački pravni sistem i nemački narod koji se uzda u pravdu. 

Kristijan je više od deceniju života proveo u inostranstvu na jugu Portugala i za sada je glavni osumnjičeni za nestanak trogodišnje devojčice iz njene spavaće sobe dok je bila na porodičnom odmoru u istom mestu 2007. godine.

Madeleine McCann Christian Brueckner Medlin Meken Kristijan Brukner Foto: Tanjug/AP

Nemački tužitelji rekli su da imaju konkretne dokaze da je Medlin mrtva i da ceo slučaj ne tretiraju kao nestanak, već kao ubistvo, iako telo nikada nije pronađeno.

- Da ste videli iste dokaze kao i ja, delili biste mišjenje sa mnom. Ne mogu da garantujem da imamo dovoljno dokaza da bi ga osudili, ali sam uveren da ovo što do sada imamo ne dozvoljava nijedan drugi zaključak- rekao je tužilac Hans Kristijan Volte za BBC, a prenosi NY Post.

Medlini roditelji Kejt i Geri kažu da se godinama nadaju da će svoju ćerku pronaći živu.

- Sve što smo ikada želeli je da je pronađemo, saznamo istinu i da se onaj ko je počinio ovo delo privede pred lice pravde- rekli su njeni roditelji prošle godine.

Oni su dodali da nikada neće prestati da se nadaju da će je pronaći živu, ali i da su svesni da kakav god ishod bio, žele da znaju istinu kako bi konačno pronašli mir.

Video: Prekopavaju jedno imanje u Hanoveru: Da li je policija pronašla telo male Medlin Meken?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA