Ovako je izgledalo hapšenje organizatora ubistva srpskog biznismena: Mesecima pripremao zločin

Žena je plaćenom ubici ponudila stan u Moskvi u vrednosti od dva miliona dolara za ubistvo Srbina

  • 5

Ukrajinska policija objavila je snimak hapšenja muškarca, za kojeg se sumnja da stoji iza organizacije otmice i pokušaja ubistva srpskog državljanina M. R. na teritoriji njihove države.

U decembru 2020. operativci Nacionalne policije Odeljenja za strateške istrage u Kijevu dobili su informacije o pripremi otmice srpskog državljanina - organizator je tragao za osobama koje bi izvršile zločin.

Nakon istrage, utvrđen je identitet buduće žrtve - u pitanju je stranac, državljanin Srbije M. R., koji je imao profitabilan posao u Ukrajini, saopštila je nacionalna policija.

Kako bi spasili njegov život, policija je izvela specijalnu operaciju u nekoliko faza: zajedno sa srpskim kolegama sproveli su istražne radnje radi otkrivanja naručioca, iscenirali otmicu žrtve i priveli organizatora.

Policija je 11. juna uhapsila organizatora likvidacije u regionu Transkarpatije, nakon što je prebacio 10.000 dolara plaćenom ubici, kao deo nagodbe.

Hapsenje Ukraina Ukarjina biznismen srbija Foto: Gp.gov.ua

Prema rezultatima istrage, krajem 2020. godine supruga žrtve je navodno sa svojim bratom isplanirala otmicu i ubistvo M. R., kako bi došla u posed njegove imovine vredne 6 miliona evra, nakon što je saznala da planira da se razvede i ostavi je bez finansija.

- Ona i njen brat planirali su da ga se reše - kidnapuju, nateraju ga da potpiše papire i ubiju - saopštila je kancelarija državnog tužioca.

Izvršioca je angažovao ukrajinski državljanin koji privremeno boravi van granica zemlje. Žena mu je dala podatke o svom mužu. Rekla je da on dolazi u Ukrajinu nekoliko puta godišnje kako bi kontrolisao aktivnosti svojih preduzeća.

- Za likvidaciju svog supruga obećala mu je stan u Moskvi vredan dva miliona evra - navodi izvor iz istrage.

Nakon što je organizator došao u Ukrajinu i platio 10.000 dolara plaćenom ubici, kao prvi deo dogovora, policija ga je uhapsila.

On je u pritvoru, bez mogućnosti plaćanja kaucije.

U pripremi je zahtev za međunarodnu pravnu pomoć u krivičnom gonjenju drugih umešanih u slučaj.

Video: Otmica srpskog biznismena u Kijevu: Presreli ga na ulici i ugurali u automobil

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    15. jun 2021 | 16:07

    "obećala mu je stan u Moskvi vredan dva miliona evra" - ШТА?!... Па то је трећина новца којег би наследила од уцмеканог мужа...

  • Dunav

    15. jun 2021 | 17:13

    Žene i pare-simbioza

  • Relja

    15. jun 2021 | 15:17

    Ukrajinci su hapsili , ne Srbijanska policija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA