Njujork vakcinisao 70 odsto odraslih pre zacrtanog roka: Ukida poslednje mere

Ograničenja u komercijalnim i društvenim objektima bicće odmah ukinuta, a u javnom prevozu i zdravstvu će biti ublažena.

  • 1
Njujork, New York, prazne ulice, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Američka savezna država Njujork ukinuće poslednja ograničenja uvedena radi sprečavanja širenja korona virusa, nakon što je vakcinisano više od 70 odsto odraslih stanovnika, najavio je guverner Endrju Kuomo.

- Ovo je važna prekretnica, a trudićemo se da učinimo više - rekao je Kuomo i dodao da će država Njujork nastaviti da ohrabruje ljude da se vakcinišu, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, ograničenja u komercijalnim i društvenim objektima bicće odmah ukinuta, a u javnom prevozu i zdravstvu će biti ublažena.

Kuomo, čija je država prošle godine bila epicentar epidemije korona virusa u SAD, rekao je da pojedinci i preduzeća i dalje mogu da odluče da usvoje neke mere predostrožnosti.

- Vakcinisali smo 70 odsto stanovništva. To je bilo nacionalni zadatak, koji smo ostvarili pre planiranog roka. To znači da možemo da se vratimo životu koji smo znali -  rekao je Kuomo.

Video: Dezinfekcija njujorškog metroa, radnicima se pridružio Kuomo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    16. jun 2021 | 19:55

    Pa naravno 70 posto ljudi vakcinisano ali i dalje su maske obavezne,a ne kao sto rade u Srbiji ni 40 posto nije vakcinisano a oni vec razmisljaju maske da se ne nose vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA