"Sada Bajden nosi puškice, a ovako je bilo nekad": Tvit Ričarda Grenela uzburkao mreže

Grenel je žestoko isprozivao aktuelno predsednika Amerike

  • 2

U Ženevi danas, iza zatvorenih vrata, sastanče predsednici SAD i Rusije Džo Bajden i Vladimir Putin.

Susret dvojice lidera u Švajcarskoj svetska je vest broj jedan, a bukvalno svaki detalj sa sastanka se "meri pod lupom". Bajden je još juče stigao u Ženevu, dok je Putin doputovao tek danas. Ruski predsednik sleteo je na ženevski aerodrom nekih pola sata uoči susreta sa Bajdenom u vili La Granž na obali Ženevskog jezera.

U vilu je stigao prvi, a dočekao ga je predsednik Švajcarske Gi Parmelan. Nakon desetak minuta u vilu je stigao i Bajden, a čitav svet je čekao da vidi kako će izgledati susret oči u oči dvojice najjačih svetskih lidera.

Nakon rukovanja, predsednicu su se povukli u vilu, gde su ih novinari još malo fotografisali i snimali. Tokom tih pet minuta bilo je primetno da su i Bajden i Putin nervozni. Iako "hladne face", Putin je cupkao nogama, a Bajden je, dok je sedeo prekrštenih nogu, stalno nešto gužvao po rukama.

Vladimir Putin, Džo Bajden

Bajden je u jednom trenutku "gužvao" papire u rukama Foto: Tanjug/AP

Taj detalj mnogima nije promakao, pa su na sve moguće načine pokušavali da utvrde šta je to što američki predsednik drži u rukama. Kako su u pitanju beleške, brzo je društvenim mrežama krenuo da se širi snimak u opasku da je "Bajden na sastanak sa Putinom poneo puškice".

Ovo nije promaklo ni Ričardu Grenelu, bivšem šefu američke Nacionalne obaveštajne službe i nekadašnjem specijalnom izaslaniku Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine.

Grenel je brzo retvitovao snimak i uz njega dodao fotografiju nastalu tokom susreta Vladimira Putina i Donalda Trampa 2018. godine.

 

Na toj fotografiji se vidi kako Putin stoji iza Trampa i u rukama drži papire.

"Pogodite ko je nosio puškice na sastanak Tramp-Putin?", napisao je Grenel u tvitu koji je za kratko vreme postao veoma popularan na ovoj društvenoj mreži.

Video: Snimljen samo u nekoliko sekundi: Putin sleteo u Ženevu, uskoro se sastaje sa Bajdenom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA