≫ 

Putin i Bajden u zajedničkom saopštenju: SAD i Rusija dokazale da su sposobne za napredak

Dvojica lidera sastala su se danas u vili na Ženevskom jezeru

  • 5
Vladimir Putin, Džo Bajden, Ženeva KZŠ Konferencija Foto: Tanjug/AP

 SAD i Rusija su dokazale da su sposobne da postignu napredak u zajedničkim ciljevima, čak i u periodima napetosti, istaknuto je u zajedničkom saopštenju koje je objavljeno posle samita ruskog predsednika Vladimira Putina i američkog predsednika DŽozefa Bajdena.

Rusko-američka saradnja pomaže u smanjenju pretnji naših sukoba i pretnji nuklearnim ratom, stoji u zajedničkom saopštenju, preneo je BBC.

- Nedavno produženje novog ugovora NoviSTART ilustruje našu posvećenost kontroli nuklearnog naoružanja, navela su dvojica predsednika u saopštenju i dodala da su danas ponovo potvrdili princip da se u nuklearnom ratu ne može pobediti i da se on nikada ne sme voditi - preneo je Rojters.

Sjedinjene Američke Države i Rusija započeće integrisani bilateralni dijalog o strateškoj stabilnosti kako bi postavile temelje za buduće mere kontrole naoružanja i smanjenja rizika, navedeno je u zajedničkom saopštenju dvojice predsednika.

Video: Ko je imao veću pratnju Putin ili Bajden: Američki predsednik hteo da demonstrira silu ili se plaši?

(telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    16. jun 2021 | 22:12

    Vidiš kako Ameri čim imaju problema sa Kinezima, pokušavaju da otople sa Rusima.To su već radili sa Kinezima kada su imali problem sa Rusima u hladnom ratu.Kinezi im drže obveznice, a ekonomski ih polako prepiša..ju na globalu.Rusi i Kinezi zajedno vojno egal sa NATO, pa baš nije vreme za kur..nje Amera, već da se malo skupe i da malo otople što je pokušao i Tramp.To bi mogla biti prilika i za nas da još malo sačekamo, pa da rešavamo pitanje Kosova i Metohije, mislim da ćemo biti u sve boljem položaju.

  • miro

    17. jun 2021 | 18:25

    Putin pokusava na sve nacine da spase propali kominizam

  • slađa

    16. jun 2021 | 21:41

    Tako je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA