≫ 

Rođaci Miloša čiji se život tragično završio u SAD: "Mlad počeo da zarađuje, drugovima bio idol"

Pre dve godine Miloš je dobio zeleni karton i odmah pozvao mlađeg brata Milana, zajedno su radili u mehaničarskoj radionici za popravku kamiona, čiji je vlasnik Srbin.

  • 4
Milos Marjanovic - Panca Foto: gofundme.com

Miloš Marjanović (34) iz Leskovca, koji je pre tri dana poginuo u gliseru kraj Čikaga, imao je posao koji voli i pred njim je bio blistav život jer su njegovi planovi podrazumevali otvaranje sopstvene mehaničarske radnje i ženidbu, prepričavaju njegovi rođaci nedavni razgovor s ovim mladim čovekom čije je američke snove prekinula tragedija.

Miloš je, da podsetimo, poginuo tokom vožnje gliserom u reci Meramek u blizini gradića Fentona u američkoj državi Mizuri. On je u gliseru, za koga njegovi rođaci kažu da ga je kupio pre šest meseci, bio sa još dvojicom drugova iz Leskovca, jednim iz Niša, jednim iz Beograda i devojkom iz Vrnjačke Banje. U toj nesreći svi su zadobili povrede, samo je Miloš smrtno stradao.

Mladićevi bliži rođaci su ispričali da je on još pre šest godina otišao u Čikago, odnosno, živeo i radio sa svojim mlađim bratom Milanom u predgrađu ovog "srpskog" grada.

- Miloš je završio Metalnu školu u Leskovcu i vrlo mlad je počeo sam da zarađuje. Pre nego što je otišao u Ameriku vozio je kamion pa mu je dosadilo i otišao je dalje - priča njegov bliski rođak, prenosi "Blic".

Pre dve godine Miloš je dobio zeleni karton i odmah pozvao mlađeg brata Milana. Radili su u mehaničarskoj radionici za popravku kamiona, čiji je vlasnik Srbin.

- Odlično su zarađivali, posebno Miloš. U Leskovcu je bio pre korone, pa je ponovo došao ove godine početkom maja kako bi s roditeljima, sestrom i sa rođacima proslavio krsnu slavu Đurđevdan. Fantastično je bilo. Veselili smo s njim uz muziku. Bio je presrećan, zadovoljan, pričao nam je o svojim planovima, o onome što će raditi poslovno u Čikagu, ali i o ženidbi jer je u Leskovcu imao devojku - priča naš sagovornik.

Vratio se u Ameriku početkom juna ali je prethodno obišao sve rođake i svakome je odneo poklone a rođenoj sestri, najmlađoj od troje dece bračnog para Marjanović, kupio je i automobil.

- Miloša oduvek znam kao dobrog druga, zapravo, velikog prijatelja, otvorenog srca koji uvek pritekne u pomoć. Nije baš rastao u izobilju, ali kada je završio srednju školu počeo je sam sebi da krči put. Bio nam je na neki način idol - priča njegov drug s kojim je išao u srednju školu.

Te osobine pokazivao je, nadovezuje se njegov rođak, i u Čikagu.

- Svakome ko bi došao iz Srbije je pritekao u pomoć. Imao je veliko društvo. Ta plovidba rekom nije bila prva. Pričao mi je da često plovi njome i da uživa i da mu je to jedini hobi i izduvni ventil. U momentu tragedije on nije upravljao gliserom. Naleteli su na veliku, kobnu, stenu - priča njegov stariji rođak sa suzama u očima.

Milos Marjanovic - Panca Foto: gofundme.com

Prikupljaju pomoć za porodicu nastradalog

Miloševi prijatelji iz Amerike su se organizovali i prikupljaju pomoć za transport njegovog tela do Srbije i Leskovca. Prema tvrdnjama rođaka, za nepuna dva dana prikupljeno je oko 50.000 dolara, ali to nije još dovoljno.

- Miloš je bio velikog srca, uvek nasmejan, veliki prijatelj. Svi koji su ga poznavali imaju samo lepe reči o njemu. Ovaj ogroman gubitak ostavio je u neverici pre svega porodicu u Srbiji, kao i prijatelje i ljude iz okruženja- stoji u objavi njegovih prijatelja.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    17. jun 2021 | 03:08

    Prenos tijela je $9000. Kakvi $50000 kakvi bakraci

  • Mac

    17. jun 2021 | 06:59

    Samo mi nije jasno jedno, zaradjivao odlično, a skuplju se pare da se sahrani u Leskovcu? Pa gde je taj zaradjeni novac?

  • Aleksandar Kovacevic

    17. jun 2021 | 14:26

    Tih 150.000 sto se skuplja su verovatno dugovI od tog uspesnog posla...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA