≫ 

"Vrati se kući, umiremo, biće kako ti želis": Majka namamila ćerku u zasedu, posle toga je nestala

Italijanska policija od maja traga za njenim telom i sumnja da ju je porodica ubila jer je odbila da pristane da ugovoreni brak

  • 1
Saman Abbas, Ikram Ijaz, brak na silu, Italija arapi Foto: Privatna arhiva

Italijanski mediji objavili su sms poruku koju je majka nestale, po svemu sudeći ubijene 18. godišnje Saman Abas, poslala ćerki da bi je na prevaru vratila kući.

- Vrati se kući, umiremo, biće onako kako ti želis - napisala je majka ćerki koja je bila smeštena u "sigurnu kuću" da bi se zaštitila od roditelja, Pakistanaca, koji su je prisiljavali na ugovoreni brak, izveštava list "Il Fato kotidijano".

Devojka se vratila, ali je nakon toga 30. aprila nestala, a sve indicije govore da je ubijena, iako njeno telo još nije pronađeno.

Roditelji ubijene devojke su pobegli u Pakistan, a italijanska policija pored njih za ubistvo optužuje i ujaka, za kojeg se smatra da je izvršilac zločina i još dva druga rođaka. Jedan je uhapšen, za drugog se sumnja da se krije negde u Evropi.

Svi su u bekstvu i za njima je izdata međunarodna poternica.

Saman Abbas, Ikram Ijaz, brak na silu, Italija arapi Foto: Privatna arhiva

Nestanak devojke prijavio je njen mladić, Italijan, a devojka je po svoj prilici ubijena, jer nije pristala na ugovoreni brak s rođakom u Pakistanu.

Ubistvo 18-godišnje devojke uznemirilo je italijansku javnost i pokrenulo polemiku o uspešnosti integracije stranaca koji dolaze da žive i rade u Italiji, ali i o efikasnosti sistema da pruži zaštitu, naročito ženama, kada je to neophodno.

Policija od početka maja traga za njenim telom i pretražuje poljoprivredno zemljište u blizini kuće.

Nadležni su objavili i fotografiju sa nadzorne kamere od 29. aprila - dan pre nego što je ubijena, veruju vlasti.

Saman Abbas, Ikram Ijaz, brak na silu, Italija arapi Foto: Carabinieri

Na fotografiji se vide trojica osumnjičenih kako hodaju sa lopatama, trakom i plavom torbom.

Na drugom snimku sledećeg dana vidi se nestala devojka kako napušta kuću sa roditeljima.

Prošle nedelje je italijanski savez islamskih zajednica (UCOII) izdao fetvu (versku presudu) kojom se odbijaju prinudni brakovi kao odgovor na nestanak Samane Abase.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA