Putin o Bajdenu nakon sastanka u Ženevi: Veliki profesionalac, ali povremeno koristi puškice

Ruski predsednik je dodao da su on i Bajden na samitu u Švajcarskoj izneli ključne stavove koji su od interesa za obe strane

  • 2
Vladimir Putin, Džo Bajden Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je imao prvo javno pojavljivanje od jučerašnjeg višečasovnog sastanka sa predsednikom SAD Džozefon Bajdenom. Tom prilikom novinari su ga, između ostalog, upitali kakav je utisak na njega ostavio američki kolega.

- Slika o Bajdenu koju predstavljaju i naši, ali i američki mediji nema veze sa stvarnošću. Deluje veselo, razgovarali smo dva sata licem u lice i raspolagao je znanjem o temama o kojima smo diskutovali - rekao je Putin svoje utiske o američkom kolegi.

On je istovremeno potvrdio da je američki predsednik s vremena na vreme gledao u svoje beleške koje su novinari nazvali puškicama.

- Svi to radimo. Bajden je veliki profesionalac. Neophodno je veoma pažljivo raditi sa njim kako ništa ne biste propustili- rekao je Putin.

Ruski predsednik je dodao da su on i Bajden na samitu u Švajcarskoj izneli ključne stavove koji su od interesa za obe strane i pomoću kojih se Moskva i Vašington mogu približiti. Jedan od takvih prioriteta je suzbijanje trke oko naoružanja, pišu Vesti.ru.

Sastanak u Ženevi održan je juče, a ovo je bio prvi susret Vladimira Putina i Džo Bajdena od kako je amerikanac postao predsednik SAD. Pregovori su se odvijali u vili La Granž, a samit je ukupno trajao nešto više od četiri sata.

Glavni zaključak jušerašnjeg sastanka je da su se dva predsednika dogovorila da započnu konsultacije o strateškoj stabilnosti, a postignut je i dogovor o povratku ambasadora- američkog u moskvu i ruskog u Vašington.

Video: Putin naizgled bahat, a Bajden na oko uplašen: Analiza govora tela kaže nešto sasvim drugo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA