Navaljni ismejao Putina zbog optužbe o napuštanju Rusije: "On se znoji i ima glavobolju ako ne laže"

Aleksej Navaljni je najistaknutiji Putinov politički protivnik

  • 8
Vladimir Putin, Aleksej Navaljni Foto: Tanjug/AP, Tanjug/AP/Instagram/navalny

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne, podsmehnuo se ruskom predsedniku Vladimiru Putinu zato što ga je optužio da je svesno prekršio zakon kada je prošle godine evakuisan iz Rusije dok je bio u komi.

- Morao je da se prijavi vlastima kao neko ko je dva puta osuđivan na uslovnu kaznu zatvora. Potpuno svestan šta radi, i to želim da naglasim, i zanemarujući zakonske uslove, taj gospodin je otišao u inostranstvo da se leči - rekao je Putin novinarima posle samita sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom, preneo je Glas Amerike (VOA).

Ruski lider je istakao da je Navaljni "dobio ono što je zaslužio kada je osuđen na zatvorsku kaznu" i da se "namerno vratio u Rusiju da bi bio uhapšen".

Opozicioni lider je u objavi na Instagramu, koju je postavio preko advokata, naveo da je sam Putin, na zahtev nemačke vlade, odobrio njegovu evakuaciju.

Aleksej Navaljni Foto: Tanjug/AP

Zatim se podsmehnuo ideji da je "svesno" otišao u inostranstvo, a objavio je i fotografiju kako ga na nosilima prebacuju u avion.

- Putin se znoji i ima užasnu glavobolju ako ne laže, na primer da ''plate u Rusiji rastu, da neće biti obavezne vakcinacije u Rusiji i da je Navaljni svesno otišao u inostranstvo - navodi se u objavi Navaljnog, prenosi Glas Amerike.

Aleksej Navaljni je najistaknutiji Putinov politički protivnik.

Uhapšen je u januaru kada je doputovao u Moskvu iz Nemačke, gde se lečio pošto je navodno otrovan nervnim agensom novičok.

Navaljni tvrdi da su ruski agenti taj otrov stavili na njegov donji veš, što Kremlj poriče.

On je u Moskvi osuđen na dve i po godine zatvora zbog kršenja uslovne kazne u Rusiji 2014, na koju je osuđen zbog navodnih finansijskih malverzacija.

Američki predsednik je na pitanje šta će se dogoditi ako Navaljni umre u zatvoru, rekao da je "jasno stavio do znanja Putinu da će posledice biti veoma štetne po Rusiju", podseća VOA.

Video: Navaljnom izrečena kazna zatvora: Tokom izricanja presude Aleksej se smeškao i poslao srce svetu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    18. jun 2021 | 07:31

    Ovaj je bre lud vidi mu se po faci da je za Lazu a ne zatvor!!!Ziveo brat Putin 100 godina i toliko vladao!!!

  • 🤔

    18. jun 2021 | 07:08

    Propalitet u loše odigranoj ulozi žrtve, toliko je ugrožen, da može da kevće i žali se svojim sponzorima iz zatvora.

  • Marko

    18. jun 2021 | 09:17

    Taj ruski izrod će da drzi lekcije Putinu on njemu ne predstavlja nikakvu političku konkureciju on je neprimetan da ga nije zapad napumpao nebi se čulo za njega ostao bi sitni švercer i mali lopovčić zasta je i osudjen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA