Momak izgubio ruku zvog rejv žurke u Francuskoj: Učesnici napali policiju, bilo je i gasnih bombi

Policija je u nekoliko navrata koristila suzavac i šok bombe

  • 0
Policija, Francuska Foto: Tanjug/AP

Mladić star 22 godine izgubio je ruku, a još nekoliko osoba je povređeno u sukobu sa policijom koja je pokušala da prekine neodobrenu rejv žurku u gradu Redon, na zapadu Francuske, saopštile su danas vlasti.

Do nereda je došlo na polju nedaleko od tog grada u Bretanji, samo dva dana pre ukidanja noćnog policijskog časa u Francuskoj koji je na snazi već osam meseci, prenosi AP.

Lokalne vlasti procenjuju da je događaju prisustvovalo oko 1.500 ljudi, a policiji je trebalo više od sedam sati da rastera okupljene.

- Policija je u nekoliko navrata koristila suzavac i šok bombe, dok su nasilni učesnici žurke na njih bacali metalne kugle, gasne bombe i druge predmete - rekao je prefekt Bretanje Emanuel Bertije.

On je učesnike žurke optužio za "ekstremno i nedopustivo nasilje".

Prema njegovim rečima, u toku je istraga o događajima prethodne noći, pored ostalog i o tome kako je mladić izgubio ruku.

Regionalni šef zandarmerije Pjer Sovegren rekao je da se veruje da je on podigao objekat koji je eksplodirao.

Na ilegalnoj rejv žurci za Novu godinu na istom području prisustvovalo je najmanje 2.500 ljudi, od kojih su mnogi uhapšeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA