≫ 

Kamion se zaleteo među učesnike Parade ponosa na Floridi: Jedna osoba poginula, druga povređena

Vozač, koji nije identifikovan, ponašao se kao da je deo parade da bi iznenada ubrzao kada su ga zamolili da se pomeri

  • 0
Čikago, ubistvo, policija, SAD

Foto: Tanjug/AP

Jedna osoba je mrtva, a druga povređena pošto se kamion zaleteo među posmatrače Parade ponosa, na jugu Floride. Policija je uhapsila vozača pik apa odgovornog za udes na festivalu u Fort Loderdejlu, dok njegove namere, za sad, nisu poznate.

- Oba muškarca su odvedena u zdravstveni centar Brovard, gde je jedan podlegao povredama - izjavila je detektivka policije Fort Loderdejla, Ali Adamson na konferenciji za novinare, izrazivši uverenje, na osnovu lekarskih izveštaja, da će druga žrtva preživeti, preneo je CNN.

Adamsonova je potvrdila i da FBI pomaže u istrazi, ali je odbila da kaže da li istražitelji veruju da je incident bio namerno izazvan.

 

Gradonačelnik Din Trantalis rekao je da je sudar namerni napad na LGBT zajednicu. Vozač, koji nije identifikovan, ponašao se kao da je deo parade da bi iznenadaubrzao kada su ga zamolili da se pomeri, navodi Rojters.

- Za sada procenjujemo sve opcije - rekla je detektivka Adamson i dodala da su sve mogućnosti otvorene.

Na video snimku lokalne TV VPLG koji je prikazao CNN nedugo nakon incidenta, vidi se kako je jedna muška osoba sprovedena u pritvor, ali Adamsonova nije želela da potvrdi da li je to bio osumnjičeni za nesreću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA