Dečak (10) brzom intervencijom spasao život motociklisti koji se zamotao u bodljikavu žicu

Dečak je rekao kako je bio u šoku, ali da je znao da mora brzo da reaguje

  • 1
Policija, policijski automobil, svetla, rotacija Foto: Shutterstock

Lenard, desetogodišnji dečak iz Nemačke, postao je heroj jer je spasao život motociklisti koji se motorom zabio u ogradu.

Nesreća se dogodila 2. juna u večernjim satima u Unterbrejzbahu, a samo zahvaljujući prisebnosti mališana, motociklista, koji je zapeo o bodljikavu žicu, je i danas živ.

Muškarac se iznenada se zabio u ogradu od bodljikave žice. Kako je bio sumrak, verovatno nije video ogradu. U padu je vozač motora zadobio povrede vrata opasne po život. Dečak je slučajno posmatrao nesreću i odmah je skočio da pomogne. Skinuo je svoju majicu i pritisnuo ranu kako bi zaustavio krvarenje.

- Ovim herojskim činom uspeo je da spreči obilno krvarenje zbog teških povreda koje je muškarac zadobio - napisala je policija na Fejsbuku.

Lenard je zvao u pomoć, a čuo ga je prolaznik koji je zvao hitnu pomoć. Povređeni vozač motora je odvezen u bolnicu gde se oporavio.

Policija je hrabrom dečaku omogućila da poseti državnu policijsku stanicu, a kada je stigao sa roditeljima u obilaza, šefu policije je ispričao šta se dogodilo. Rekao je da je bio u šoku, ali da je znao da mora brzo da reaguje.

Kao nagradu za hrabrost i brzu reakciju od policije je dobio bon za trgovinu elektronikom, nekoliko suvenira od tirinške policije, a mogao je i da razgledati patrolno policijsko vozilo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA