≫ 

Zaharova: SAD treba sebi da uvedu sankcije za Jugoslaviju i Irak, milione ubijenih i osakaćenih

Sjedinjene Američke Države nastaviće da uvode sankcije ruskim kompanijama i organizacijama koje učestvuju u projektu Severni tok 2

  • 6
Maria Zakharova, Marija Zaharova

Foto: Tanjug/AP

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da SAD, pre nego što izgovore reč "zakon", prvo moraju da uvedu sankcije sebi zbog Jugoslavije i Iraka, kao i zbog ubijenih širom sveta.

- Od kada su Sjedinjene Države počele da žive po zakonima? Način njihovog delovanja u Organizaciji za zabranu hemijskog oružja ne potpada ni pod jedan zakon - to je potpuno bezakonje. Prvo neka kazne sami sebe sankcijama za Jugoslaviju i Irak, milione ubijenih i osakaćenih. Tek tada mogu da izgovore reč ''zakon'' - napisala je Zaharova na Telegramu.

Portparolka Bele kuće Džen Psaki izjavila je prethodno da nedavni sastanak predsednika SAD i Rusije Džozefa Bajdena i Vladimira Putina u Ženevi nije doneo nikakve promene u politiku sankcija Vašingtona prema Rusiji.

Prema njenim rečima, zakon predviđa da Bela kuća nastavi da razmatra ograničenja u vezi sa upotrebom hemijskog oružja.

Sjedinjene Američke Države nastaviće da uvode sankcije ruskim kompanijama i organizacijama koje učestvuju u projektu Severni tok 2, najavio je juče savetnik američkog predsednika nacionalnu bezbednost DŽejk Saliven.

On je takođe rekao da će SAD uvesti dodatne sankcije Rusiji zbog tretmana opozicionara Alekseja Navaljnog, čim bude "utvrdila prave mete."

Video: Kad Marija Zaharova zaigra tvist

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    21. jun 2021 | 10:33

    SAD su najveca teroristicka drzava na svetu... miloni ubijenih, osakacenih, unistene citave drzave, njihovi vojnici su najveci zlocinci... Vijetnam, Irak, Afganistan, Srbija,....... Sirija, arapsko prolece, nijedan njihov general ili vojnik nije odgovarao za zlocine ... pricaju o Navaljnom koji je pokrao firme i sad pokusava da se spasi preko njih, gde je ASANZ, gde je onaj sto je morao da bezi u Moskvu da bi spasio svoj zivot jer je otkrio tajne snimke sa ratnim zlocinom vojske SAD kao i ostale nelegalne akcije prema EU i ostalim zemljama.. Merkelovu spijunirali preko Danske ona baba nesme da pisne.... zlo

  • Vuk

    21. jun 2021 | 11:00

    E neka si im rekla

  • nikolas

    21. jun 2021 | 11:03

    RATNIK BAJDEN JE DOVEDEN DA ZAPOCNE NUKLEARNI RAT !!! SATANISTI -PEDOFILI SU DOSLI NA VLAST!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA