≫ 

Savet EU prelomio: Produžene sankcije Rusiji na još godinu dana

Ostale mere EU koje su na snazi kao odgovor na krizu u Ukrajini uključuju ekonomske sankcije usmerene na određene sektore ruske ekonomije i pojedinačne restriktivne mere

  • 3
Ruska i EU zastava Foto: Pixabay

Savet EU obnovio je do 23. juna naredne godine sankcije Ruskoj Federaciji, uvedene kao odgovor na pripajanje Krima i Sevastopolja, što EU vidi kao nezakonito i kršenje međunarodnog prava.

Restriktivne mere koje trenutno postoje uključuju uvoz proizvoda EU poreklom sa Krima ili Sevastopolja, kao i infrastrukturne ili finansijske investicije i turističke usluge na Krimu ili Sevastopolju.

Sankcijama EU podleže i izvoz određene robe i tehnologija krimskim kompanijama ili za upotrebu na Krimu u transportnom, telekomunikacionom i energetskom sektoru.

Ostale mere EU koje su na snazi kao odgovor na krizu u Ukrajini uključuju ekonomske sankcije usmerene na određene sektore ruske ekonomije i pojedinačne restriktivne mere.

Sankcije su prvi put uvedene u junu 2014. godine kao odgovor EU na pokušaje namernog podrivanja teritorijalnog integriteta Ukrajine i destabilizacije zemlje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • посматрач Браца

    21. jun 2021 | 16:08

    Ми као да ништа "несхватамо", на западу ништа ново.Хуље се непоправњају,чак нам и командују и тако већ ..... година......

  • Др

    21. jun 2021 | 13:21

    Благо вама и вашој памети!

  • Тодорић

    21. jun 2021 | 21:53

    Свака част Путиновом прсту,што не притисне црвено дугменце...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA