≫ 

Rusija ne skida SAD sa liste neprijateljskih zemalja: "Dok sporazum ne stupi na snagu, nema promena"

Peskova su novinari upitali da li postoji mogućnost da Rusija skine SAD sa liste neprijateljskih zemalja posle sastanka Putina i Bajdena u Ženevi prošle srede

  • 1
Dzo Bajden, Vladimir Putin, Amerika, Rusija

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/AP

Trenutno ne postoji osnov po kojem bi Rusija skinula SAD sa liste neprijateljskih zemalja, pre nego što se primene sporazumi postignuti tokom nedavnog razgovora predsednika Vladimira Putina i predsednika Amerike Džozefa Bajdena, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitri Peskov.

On je precizirao da razgovori na najvišem nivou vode ka "razumevanju gde je besmisleno razgovarati, gde je konverzacija neophodna, gde se strane kategorički ne slažu, a gde mogu sarađivati u punoj harmoniji".

- Međutim, bilo kakvo razumevanje visi u vazduhu dokle god nema primene relevatnih radnih mehanizama i bez konkretizovanja dogovora. Lideri ne mogu da pričaju o detaljima zbog određenog vremenskog pritiska, oni pričaju uopšteno, o generalnim stvarima, ali se detalji kasnije razrađuju na radnom nivou - dodao je Peskov.

Peskova su novinari upitali da li postoji mogućnost da Rusija skine SAD sa liste neprijateljskih zemalja posle sastanka Putina i Bajdena u Ženevi prošle srede.

- Dok primena ne stupi na snagu, dok se ne vide rezultati sporazuma, nema razloga da se naprave promene o kojima ste pitali - pojasnio je portparol Kremlja.

Video: Kilometri i kilometri žice: Ovako izgleda vila i njeno obezbeđivanje za susret Putina i Bajdena

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA