Danijel je ženu zlostavljao godinama: Ubila ga je, a sad 600.000 ljudi traži njeno oslobađanje

Valerijini advokati rekli su na sudu da je ona počinila ovaj stravičan zločin jer više nije mogla da trpi nasilje koje je trajalo više od 25 godina, a plašila se da bi njenoj kćerki mogao da učini isto što i njoj

  • 8
Valerie Bacot

Foto: Profimedia/JEFF PACHOUD/AFP

Danas je počelo suđenje Francuskinji Valeriji Bekot zbog ubistva muškarca koji ju je godinama zlostavljao - prvo kao očuh, a zatim kao suprug.

Valerija je imala samo 12 godina kada je njen očuh Danijel Polet, koji je u tom trenutku bio duplo stariji od nje, počeo seksualno da je zlostavlja. On je nju kasnije primorao da se uda za njega i rodi mu četvoro dece.

Ona je sudu priznala da je svog dugogodišnjeg zlostavljača ubila 2016. godine.

Tokom saslušanja, ona je u policiji rekla da je Danijela ubila tokom jedne svađe kada je suprug primoravao da radi kao prostitutka. Ona je pomoću svoje dece sakrila telo, ali je 2017. godine uhapšena i priznala je ubistvo.

Suđenje je privuklo veliku pažnju javnosti, a u medijima se povela i velika polemika o nasilju nad ženama.

Više od 600.000 Francuza potpisalo je peticiju kojom zahtevaju da se Valerija pusti na slobodu.

Mnogi ovaj slučaj povezuju sa pričom Žaklin Suvaž koja je prvobitno zatvorena zbog ubistva supruga nasilnika, ali je zatim pomilovana.

Valerijini advokati rekli su na sudu da je ona počinila ovaj stravičan zločin jer više nije mogla da trpi nasilje koje je trajalo više od 25 godina, a plašila se da bi njenoj kćerki mogao da učini isto što i njoj.

Danijel je Valeriju zlostavljao godinama

 

Prošlog meseca Valerija je objavila knjigu o svom životu u kojoj je napisala da se sve vreme plašila i da je morala da prekine taj osećaj.

Ona je njega prijavila kada je imala 17 godina, ali se on nakon što je dve i po godine vratio iz zatvora, nju ponovo silovao i napravio joj još jedno dete, piše BBC.

Danijel je nju primorao da se uda za njega, a kasnije i prostituiše za novac, dok je on sve vreme iz automobila motrio na nju.

Nakon incidenta sa jednim klijentom 2016. godine Valerija je uzela pištolj i ubila Danijela. Javni tužioci kvalifikovali su ovaj zločin kao ubistvo s predumišljajem, dok njena odbrana tvrdi da je to uradila ishitreno jer više i ona ni njena deca nisu mogla da trpe svakodnevno maltretiranje.

- Ovo je situacija koja ženu može da natera da ubije čoveka, kako bi preživela - rekli su njeni advokati.

Suđenje je počelo danas, a očekuje se da će presuda biti izrečena najkasnije za nedelju dana.

Video: Pitali smo Beograđanke šta misle o nasilju nad ženama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cccc

    21. jun 2021 | 18:07

    Svaka ovako treba da uradi. Molim lepo. Ne kao kod nas puste ih kao neuracunljive pa onda nastradaju zene i deca. Videli ste poslenjih godina

  • Vukodlak

    21. jun 2021 | 18:27

    Da li je sud prihvatio njenu odbranu. Zasto taj SUDIJA , ne stavi se u njen polozaj, da vidimo -ISHOD. ZENU TREBA OSLOBODITI, I KONACNO je pustiti da zivi kao sav slobodan svet.

  • Joca

    21. jun 2021 | 18:41

    Ako se i kod nas žene budu ovako branile, prva sam koja će da potpiše peticiju za podršku i oslobađanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA