Nova fotografija princeze Latife sa aerodroma u Madridu: "Počinje veliko putovanje po Evropi"

Ovo je treća fotografija od početka maja koju je gospođica Tejlor objavila sa Latifom

  • 1
Dubai Princess Sheikha Latifa at a Madrid airport Foto:Instagram/shinnybryn

Posle dugo vremena pojavila se nova fotografija princeze Latife, kćerke vladara Dubaija, koju niko nije čuo ni video mesecima. Na instagram profilu njene navodne najbolje prijateljice objavljena je fotografija na kojoj se vidi princeza Latifa na aerodromu u Madridu.

U februaru su svetski mediji preneli snimak princeze u kom tvrdi da je zatvorena u palati svoj oca i da se boji za život. Ovaj snimak podstakao je UN da zatraže od vlasti u Dubaiju dokaz da je Latifa još uvek živa, a zahtevali su ida princeza odmah bude puštena na slobodu.

Vlasti u Dubaiju su zbog pritiska javnosti kasnije saopštili da je ona kod kuće i da njena porodica brine o njoj.

- Njeno stanje je svakim danom sve bolje, nadamo se da će se uskoro vratiti normalnom životu - saopšteno je tada.

Najnovija slika pojavila se na instagram profilu Siond Tejlor, navodne Latifine bliske prijateljice. Ovo je treća fotografija od početka maja koju je gospođica Tejlor objavila sa Latifom. 

- Počinje veliko putovanje po Evropi sa Latifom, zabavljamo se istražujući - piše u objavi ispod pomenute fotografije.

Obe žene imaju masku preko lica, a pretpostavlja se da je slika nastala na aerodromu u Madridu.

Suosnivač organizacije "Oslobodite Latifu" kaže da mu je drago što je Latifa ima pasoš, putuje i dobija sve veći stepen slobode.

On je takođe dodao da je princeza lično kontaktirala njegovu organizaciju, ali da o detaljima razgovora još uvek ne može da govori.

Princeza Latifa Foto: Instagram/ lyndabouchikhi)

Podsetimo, Latifina prijateljica je tokom maja objavila dve fotografije sa princezom Latifom, jednu u tržnom centru, a drugu u restoranu.

Šta se dogodilo sa Latifom?

Ona je jedno od 25 dece šeika Muhameda bin Rašid al Maktuma, koja je u februaru 2018. godine pokušala da pobegne iz Dubaija. U videu koji je snimila pre bekstva rekla je da živi jako teško i da od 2000. godine nije napustila Dubai.

- Tražila sam samo da putujem, učim, radim bilo šta što rade obični ljudi, ali mi ne dopuštaju - rekla je ona u videu.

Međutim, ona nije uspela da pobegne. Nju je nakon osam dana pronašlo obezbeđenje njenog oca i na silu je vraćena u Dubai.

Njen otac je kasnije rekao da njen povratak smatra spasilačkom misijom. 

U februaru ove godine BBC je objavio video snimke sa Latifom u kojima tvrdi da je, nakon što je vraćena u Dubai, poslata u zatvor. Rekla je da je dane provodila sama, bez bilo kakve pravne ili medicinske pomoći. Nju je otac držao u vili u zatvorenoj prostoriji pod konstantnim nadzorom policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA