≫ 

Snimak autističnog dečaka kako beži iz vrtića obišao svet: "Ovo je najveća noćna mora za roditelje"

Roditelji su pomoću snimaka otkrili da su dvojica radnika iz jednog kombija koji je prolazio ulicom uočila dečaka, zaustavila se i pomogla mu

  • 0
Rachel Heslop, 28, autistični dečak CCTV

Printskrin: CCTV/Mirror.co.uk

Snimak autističnog dečaka Čarlija kako beži iz doma za brigu o deci sa posebnim potrebama u britanskom gradu Gejtshedu podstakao je veliku raspravu na internetu. 

Na videu koji su usnimile sigurnosne kamere vidi se kako mališan istrčava na ulicu i beži prema prometnoj ulici. Incident se dogodio nakon što je Čarli pobegao negovateljima u domu, a o svemu je odmah obaveštena i dečakova majka. Ona je izjavila da su joj službenici iz doma rekli da je njen sin pobegao od učitelja, ali da ga je obezbeđenje pronašlo na parkingu i da je vraćen nazad.

Međutim, ubrzo je shvatila da je situacija mnogo ozbiljnija. Njena svekrva čula je razgovor negovatelja koji su rekli da je dečak istrčao na ulicu, a ove tvrdnje ubrzo su potvrdili i snimci koji su se pojavili na društvenim mrežama.

Revoltirani zbog novih saznanja dečakovi roditelji Rejčel i Rajan apelovali su da im se jave ljudi koji imaju bilo kakvu fotografiju ili snimak njihovog sina.

Oni su pomoću snimaka otkrili da su dvojica radnika iz jednog kombija koji je prolazio ulicom uočila dečaka, zaustavila se i pomogla mu.

- Kada su zaustavili kombi, videli su da je naš Čarli bez nadzora starije osobe. Jedan od njih izašao je iz vozila i potrčao ka Čarliju kako bi ga zaustavio. U tom trenutku naš sin je trčao sredinom prometne ulice. Kada smo videli snimak jako smo se potresli - rekla je dečakova majka.

Radnik je zatim odveo dečaka do obližnjeg vrtića, a kada su zaposleni videli da on dovodi Čarlija izašli su i pomogli mu, prenosi Mirror.

- Samo su ga uveli unutra. Nisu čak razgovarali ni sa čovekom koji ga je doveo kako bi čuli šta se dogodilo - rekla je majka dečaka.

Majka je rekla da je bila jako tužna i besna zbog svega što je saznala, jer se nadala da će njen sin biti na sigurnom dok je u domu.

- Čarli je na ulicu izašao u 10:33, jedan sat i 12 minuta pre nego što su nas pozvali jer navodno nisu imali sve informacije - rekla je Rejčel medijima.

Ona je takođe saznala da se njen sin nije igrao u ograđenom delu dvorišta, već u otvorenom vrtu iz kog bi čak i potpuno zdrave odete otišlo.

Rachel Heslop, 28, autistični dečak CCTV

Printskrin: CCTV/Mirror.co.uk

- Ja smatram da su oni krivi što je moj sin izašao. Član osoblja prekršio je stroge protokole i to je dovelo do toga da se Čarli pobegne od njih - rekla je majka.

Rejčel je na kraju dodala da je zahvalna Bogu jer su imali puno sreće.

- Da nije bilo momaka u kombiju naš sin bi verovatno stigao do kraja ulice i da bi ga udario automobil u prolazu - kazala je Rejčel.

Povodom ovog slučaja oglasile su se i iz doma za brigu o deci sa posebnim potrebama da su upoznati sa incidentom i da će detaljno ispitati ceo slučaj.

- Ne potvrđujemo i ne komentarišemo žalbe, ali sve primljene primedbe se procenjuju, a mi ćemo naknadno preduzeti mere po potrebi - reklo je rukovodstvo doma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA