≫ 

Dragana ugušili zbog para, Simona ubili zbog kamiona: Bračni par osuđen za brutalno ubistvo Srbina

Nesrećnog Dragana bračni par je namamio u svoju kuću, gde su ga vezali lisicama, tukli, a potom su mu preko usta i nosa i ostavili ga vezanog preko noći

  • 3
Sudija, sudski čekić, presuda

Foto: Shutterstock

Bračni par iz Berna i njihov saučesnik osuđeni su zbog brutalnog ubistva dvojice muškaraca u Švajcarskoj. Muškarac je pravosnažno osuđen na doživotnu robiju, njegova supruga na 12 godina i dva meseca, a njihov pomagač na 11 godina i 11 meseca zatvora.

Oni su u proleće 2016. brutalno ubili Srbina Dragana A. (25) i Švajcarca Simona G. (36), a potom se rešili njihovih tela.

Kako prenose švajcarski mediji, Dragan je ubijen zbog neraščišćenih dugova. On je prvooptuženom navodno dugovao 40.000 franaka i trebalo je da mu isporuči određenu količinu narkotika. Simona su ubili kako bi mu ukrali kamion koji je nesrećni Švajcarac hteo da proda.

Prema navodima iz optužnice, trio je obe žrtve ubio na identičan način. Nesrećnog Dragana bračni par je namamio u svoju kuću, gde su ga vezali lisicama, tukli, a potom su mu preko usta i nosa i ostavili ga vezanog preko noći. Dragan je umro od posledica gušenja.

Nakon toga u bašti su iskopali raku i zakopali telo.

Nekoliko nedelja kasnije Simona su kidnapovali dok su vršili probnu vožnju kamiona koji je Švajcarac hteo da proda. Oni su ga strpali u prikolicu, a potom mu isto preko usta i nosa nalepili traku. Simon je takođe umro od posledica gušenja, a trojac je potom njegovo telo bacio u jednoj šumi u blizini Bopelsena.

Ubice su otkrivene kada su pokušali da prodaju ukradeni kamion. Ubrzo je policija pronašla tela obe žrtve i trojac je lišen slobode.

Kako pišu mediji, prvooptuženi je prilikom saslušanja rekao da je ubistva počinio iz straha i da su ga na to naterali pripadnici srpske mafije. Istragom je ustanovljeno da su u pitanju zločini iz koristoljublja i da nikakve kriminalne grupe iz Srbije nisu umešane u ova ubistva.

Bračni par ima dvoje male dece stare osam i devet godina, a u toku je i brakorazvodna parnica. Deci je omogućeno da obilaze majku u zatvoru.

Inače, prvooptuženi je 2012. godine osnovao svoju firmu za transport i imao je oko 30 zaposlenih. Međutim, u jednom trenutku je posao počeo da propada, a kako bi došao do novca, počeo je da se bavi trgovinom narkoticima. U to vreme počele su i svađe sa suprugom jer u kući više nije bilo dovoljno para. Tada su upoznali Dragana A., koji je prihvatio da im bude "glavni čovek" za krijumčarenje marihuane. Međutim, ni taj posao nije išao kako treba, te su zapali u sve veće dugove. Spekuliše se da su bili dužni nekoliko stotina hiljada franaka.

Trećeoptuženi smešten je u zatvoru u Soloturnu i u međuvremenu je oboleo od kancera. On je na suđenju odbio da iznese odbranu.

Video: Ubio brata, pa sebi presudio: Telo u novosadskom lokalu ležalo danima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👤

    22. jun 2021 | 22:17

    Nije pravedna presuda. Nemože samo jedan da nagrabusi, a ostali da se izvuku sa blagim kaznama. Ko garantuje ostalim ljudima da ti što su pušteni posle 11 godina neće ubiti nekog drugog. Malo glupo, zar ne?!?!

  • Kraljevčanin

    22. jun 2021 | 22:43

    Imao sam komšiju koji je zbog duga opljačkao sa prijateljima sopstvenu kuću. Pošto je bilo veče mislio je da spavaju njegovi, ali kad su pokušali pljačku probudila mu se njegova žena i deca koja su ga prepoznala. Umesto da odleži par godina zbog pokušaja pljačke on ubije sa prijateljima i ženu decu. Njega osude na 40 godina zatvora pošto tada doživotna nije postojala jer je osuđen bio 99-te godine, a njegove prijatelje za pomaganje osude na 15 godina. Što je najgore pravio se kao da se ništa nije desilo sve do ga policija preko tragova nije otkrila

  • Otac Nedjo duhovnik

    23. jun 2021 | 01:28

    Ludaka na sve strane...amin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA