Izveli kovid-prevaru tešku 12 miliona evra: Uhapšeno šest osoba, među njima i bračni par

Dobijena sredstva su uplaćivana na račune francuskih banaka, da bi odmah zatim bila prebačena u inostranstvo i premeštena širom Evrope pre razmene u virtuelne valute

  • 0
Hapsenje, lisice

Foto: Shutterstock

Šest osoba je uhapšeno na različitim lokacijama širom Francuske, jer se veruje da su prevarili francusku državu za 12 miliona evra, koliko je isplaćeno na ime naknada za nezaposlene zbog krize sa kovidom-19.

Pripadnici kriminalne bande su koristili 3.600 fiktivnih kompanija kako bi zatražili isplatu tih naknada, navodi se u saopštenju Europola dostavljenom Tanjugu.

Dobijena sredstva su uplaćivana na račune francuskih banaka, da bi odmah zatim bila prebačena u inostranstvo i premeštena širom Evrope pre razmene u virtuelne valute.

U otkrivanju kriminalne grupe su učestvovale Francuska nacionalna žandarmerija i Izraelska policija.

Glavni osumnjičeni, 30-godišnji francusko-izraelski državljanin i njegova supruga, uhapšeni su u Replonžu (Francuska) nadomak švajcarske granice 16. juna, dok su pokušavali da pobegnu u Ženevu gde su planirali da se ukrcaju na let za Tel-Aviv rezervisan u poslednjem trenutku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA