≫ 

Novinar heroj krenuo da izveštava o nestanku malog Nikole, pa pronašao mališana na dnu jaruge

On je odmah obavestio policiju o neobičnim zvukovima koje je čuo

  • 1
Nicola Tanturli, Nikola Tanturli, dečak, Italija

Foto: Tanjug/AP

Novinarski posao uglavnom podrazumeva izveštavanje sa nekog događaja, međutim vrlo lako može da se dogodi da reporter postane heroj te priče. Upravo to se dogodilo i jednom italijanskom novinaru koji je poslat da izveštava o nestanku jednog dečaka. On se uputio ka dečakovoj kući, a samo nekoliko kilometara dalje upravo on ga je i pronašao.

Nikola, koji nema ni dve godine, poslednji put je viđen u svom krevetu u sobi u ponedeljak uveče, kada su ga roditelji smestili na spavanje. Oni su ujutru došli da ga probude, međutim, od njega nije bilo ni traga ni glasa. Uplašeni roditelji odmah su obavestili policiju, a vest o njegovom nestanku ubrzo se proširila po svim medijima.

Helikopter, spasilačke ekipe i više od 1.000 ljudi odmah su krenuli u potragu za dečakom.

Novinar Đuzepe di Tomaso poslat je da izveštava o nestanku dečaka i po nalogu urednika, krenuo je ka kući Nikole Tantrulija u kojoj je mališan poslednji put viđen. Na putu do kuće čuo je neobične zvukove koji su dopirali sa dna klisure. 

Nicola Tanturli, Nikola Tanturli, dečak, Italija

Foto: Tanjug/AP

On je odmah obavestio policiju o neobičnim zvukovima koje je čuo, piše BBC.

Karabinjeri su odmah stigli na teren i komandant Danilo Cicareli spustio se niz jarugu duboku 25 metara, misleći da je u pitanju povređena životinja.

- Čuo sam jake jecaje i sve vreme sam očekivao da je u pitanju životinja, umesto toga video sam uplakanog dečaka koji je dozivao majku - rekao je komandant na konferenciji za novinare.

Nikola je odmah prebačen u bolnicu. On je prema pisanju lokalnih medija, prošao sa lakšim povredama i u dobrom je stanju.

Policija je kasnije saopštila da se mališan verovatno probudio usred noći i sam izašao iz kuće.

Video: Svakog dana u Srbiji u proseku nestane troje ljudi, godišnje i do 2.000

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beli

    23. jun 2021 | 21:04

    Vidim nema nijednog komentara, naravno nije zanimljivo jer se radi o detetu iz Italije, da je o nasem nekom detetu reč ovde iz Srbije dosad bi bar 50 komentara bilo protiv vlast, policije i roditelja, neznam samo sta cekaju ovi nasi silni stručnjaci koji se u sve razumeju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA