≫ 

Sveštenik koji je polio mitropolite kiselinom umešan u trgovinu drogom: Trebalo da bude raščinjen

Sedam episkopa koji su se sastali kako bi razmotrili raščinjenje tog sveštenika, zadobili su opekotine po licu i rukama

  • 1
ludi pop svestenik viče urla proklinje

Foto: Shutterstock

Grčka policija juče je uhapsila sveštenika koji je napao grupu episkopa u manastiru Petraki u Atini, bacivši kiselinu na njih.

Sedam episkopa koji su se sastali kako bi razmotrili raščinjenje tog sveštenika, zadobili su opekotine po licu i rukama i hitno su prebačeni u bolnicu, a trojica su teško povređena, javio je Rojters.

Prema prvim informacijama, sveštenik pripada biskupiji Veria i bio je umešan u slučaj trgovine drogom, a u napadu je povređen i policajac koji je uhapsio počinioca. Policajac je lečen u 401. vojnoj bolnici. Počinilac je na svoje žrtve bacio dve boce kaustične tečnosti.

Među oštećenima su dva advokata koja su bila prisutna na apelacionom sudu. Mitropoliti Kifisija, Glifada, Driinoupoleos, Arta, Kassandreia, Goumenisa i Zakinthos učestvuju u Sinodskom sudu. Najmanje dva mitropolita imaju opekotine oka.

Oštećeni su mitropoliti Kasandreia Nikodimos, Artas Kallinikos, Andreas Driinoupoleos, Zakinthos Dionisios IV, Kifissias Kirillos, Goumenissis Dimitrios i Glifada, Antonios. Prema dosadašnjim informacijama, mitropoliti Glifada, Zakintos i Kifisija su teško povređeni.

Nadbiskup Ieronimos i ministar zdravlja Vasilis Kikilias otišli ​​su u Narodnu bolnicu kako bi se informisali o zdravstvenom stanju jerarha, dok ministar obrazovanja Niki Kerameos odlazi u KAT. Istovremeno, premijer Kiriakos Mitsotakis kontaktirao je nadbiskupa Ieronimosa telefonom.

- Molimo se za prvosveštenike, žrtve napada - rekao je Mitropolit N. Jonije i Filadelfije Gabrijel.

Video: Uhapšena i razbijena sekta Jehovinih svedoka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA