Stanislav glavom krvnički udarao u vrata od kola, isplivao novi snimak uoči brutalnog hapšenja

Pojavio se novi snimak "češkog Džordža Flojda", koji ilustruje koliko je Stanislav bio agresivan uoči hapšenja

  • 4
Češki Džordž Flojd, Češka, Stanislav Tomaš Printscreen/Youtube/Romea TV

Savet Evrope juče je tražio da se sprovede hitna, temeljna i nezavisna istraga o smrti Stanislava Tomaša, koji je preminuo u subotu u češkom gradu Teplice, nakon što mu je jedan od policajaca klečao na vratu prilikom hapšenja.

Slučaj "češkog Džordža Flojda" podigao je veliku buru, pogotovo u Romskoj zajednici, koja tvrdi da je snimak hapšenja Stanislava "čist primer kako se tamošnja policija ophodi prema Romima".

Na snimku koji je uzburkao svet vidi se kako trojica policajaca pokušavaju da obuzdaju Stanislava dok on leži na zemlji bez majice. Jedan ga drži za noge, drugi pokušava da mu stavi lisice, a treći mu kleči na vratu. Na snimku se čuje i kako jedna žena uzvikuje: "Guše ga", dok drugi prolaznici mole Stanislava da ne pruža otpor.

Nedugo nakon što je objavljen snimak brutalnog hapšenja, policija je objavila snimak koji je prethodno privođenju. Naime, na tom snimku se vidi kako se Stanislav polugo valja po zemlji, potom ustaje i zatrčava se u jednog muškarca i na kraju pritrčava parkiranom automobilu i kreće krvnički da ga udara pesnicom.

Danas je na društvenim mrežama počeo da kruži još jedan snimak, nastao iz drugog ugla, na kojem se, između ostalog, vidi kako je Stanislav nakon pesničenja više puta krvnički glavom udario u vrata belog parkiranog automobila.

Iz policije su ranije saopštili da su reagovali po pozivu zabrinutih meštana, koji su prijavili tuču dvojice muškaraca na ulici i uništavanje tuđe imovine.

Kada je policija došla, Stanislav je urlao po ulici, a prilikom hapšenja pružao je veliki otpor. Nakon što su mu uz primenu sile stavljene lisice na ruke, smešten je u kola hitne pomoći, u kojima je i preminuo.

Iako njegova porodica tvrdi da je preminuo od posledica policijske brutalnosti, baš kao i Džordž Flojd u maju prošle godine u Minesoti, prvi nalazi obdukcije pokazuju da je Stanislav imao patološke promene na koronarnim arterijama, najverovatnije nastale usled upotrebe narkotika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    24. jun 2021 | 12:36

    Kakve veze nacionalnost ili pripadnost ima sa ovakvim ludakom ovaj zivot i ne zaslužuje!

  • Marina

    24. jun 2021 | 12:22

    Tragedija ljudskog roda. 😥

  • Antun pokatoliceni srbin

    24. jun 2021 | 14:16

    Ja bi ovima iz evrope naredio da pokrenu istragu o nato fasistima koji su bombardovali, porusili, pobili naroda I potrovali Srbiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA