"Silovao me je, imala sam 13 godina": Sestre prijavile sveštenika, u stanu mu našli stravične fotke

Grčka policija je nakon prijave pretresla stan sveštenika i tom prilikom pronašla fotografije dece

  • 0
Pravoslavni sveštenik

Foto-ilustracija: Shutterstock

Grčka policija uhapsila je danas sveštenika zbog sumnje da je čuvao i distribuirao dečiju fotografiju. Hapšenje je usledilo nakon što su dve sestre iz Agriniona na zapadu Grčke, sveštenika prijavile za seksualno zlostavljanje. Nakon prijave, u njegovom stanu su pronađene fotografije gole dece.

Sestre su, kako navode grčki mediji, juče došle u policijsku stanicu i jedna od njih je rekla kako ju je sveštenik silovao 2007, kada je imala samo 13 godina. Druga je rekla da je nju više puta napastvovao i uznemiravao.

Nakon prijave, policija je otišla do kuće sveštenika i u kompjuteru, između ostalog, pronašla stare fotografije na kojima se vidi kako on go grli sestre koje su prijavile zločin.

Policija ga je odmah privela.

Mediji pišu da su devojčice dolazile kod sveštenika u kuću sa njihovom majkom "iz finansijskih razloga".

Sveštenik se trenutno tereti za posedovanje materijala sa dečijom pornografijom, a ukoliko se istragom utvrdi da je bilo zlostavljanja maloletnih lica, optužnica će biti dopunjena.

Pojedini mediji pišu da je sveštenik bio dobro poznat u gradu i da je voleo "da teši žene koje su imale probleme u braku, vezi ili unutar porodice".

Mediji pišu da je tako sticao poverenje žena, a potom bi iskorišćavao njihovu maloletnu decu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA