"Ne prelazite granicu, pucaćemo": Novi snimak incidenta sa britanskim razaračem

London tvrdi da je brod prolazio kroz ukrajinske teritorijalne vode u skladu sa međunarodnim pravom

  • 9
HMS Defender, britanski razarač

Foto: Shutterstock

Federalna služba bezbednosti Rusije objavila je novi snimak incidenta sa britanskim razaračem "Difender", koji je, kako se navodi, nezakonito ušao u ruske vode u Crnom moru.

Na snimku se, kako prenosi Sputnjik, čuje da su ruski graničari više puta zahtevali od stranog vojnog broda da napusti njihove teritorijalne vode, a pošto se britanski razarač oglušio, ispalili su hice upozorenja.

"Ispaliti hice upozorenja! Ispaliti hice upozorenja! Isključiti mogućnost direktnog pogotka! Isključiti mogućnost direktnog pogotka! Paljba!", naređenja su ruske strane, koja se čuju na snimku, prenosi Tanjug.

Vlasti u Moskvi objavile su u sredu da su patrolni brod i borbeni avion ispalili upozoravajuće hice u blizini britanskog razarača "Difender", jer je navodno ušao u ruske teritorijalne vode u blizini Krima, što je Britanija demantovala.

London tvrdi da je brod prolazio kroz ukrajinske teritorijalne vode u skladu sa međunarodnim pravom, odbacujući navde Rusije da je ruska mornarica ispalila hice upozorenja.

Britanija je danas pokušala da ublaži incident osporavanjem ruskih navoda o događaju, sa tvrdnjom da nije ispaljen nijedan hitac upozorenja u blizini britanskog razarača "Difender" koji je navodno ušao u ruske teritorijalne vode u blizini Krima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA