Podignuta optužnica za rušenje mosta Morandi u Ðenovi

Prilikom rušenja mosta Morandi, 14. avgusta 2018, poginule su 43 osobe a 28 je teško povređeno

  • 0
Italy Genoa Bridge Mos Đenova Eksplozijom uništeni ostaci mosta smrti u Đenovi na kom su poginule 43 osobe Foto: Tanjug/AP

Tri godine nakon rušenja mosta Morandi u Ðenovi, tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv 59 osoba, najvećim delom bivših direktora, menadžera, tehničara i konsultanata kompanije koja je upravljala mostom, piše list “Il Fato kotidijano”.

U najkraćem, kako piše list, svi su znali da je most i pre nesreće trebalo popraviti, ali nisu preduzeli mere za rekonstrukciju, naročito stuba broj 9 na kojem je i pre rušenja bilo napuklina.

Među optuženima su i neki univerzitetski profesori koji su bili konsultanti, kao i službenici ministarstva saobraćaja.

Prilikom rušenja mosta Morandi, 14. avgusta 2018, poginule su 43 osobe a 28 je teško povređeno. U zgradama koje su bile ispod mosta srušeno je 200 stanova.

Kompanija koja je imala koncesiju da kontroliše, održava i ubire prihode od italijanskih autoputeva, uključujući i mostove, većinskim delom je bila vlasništvo porodice Beneton.

List podseća da je na osnovu odluke vlade u toku proces “vračanja” kompanije u javno vlasništvo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA