Delta soj se brzo širi: U Indoneziji raste broj obolelih, postavljaju šatore ispred bolnica

U Indoneziji raste broj obolelih od Delta varijante kovida-19

  • 2
Indonezija, Džakarta, korona virus Foto: Tanjug/AP

Zbog velikog broja slučajeva korona virusa u Džakarti, hitne medicinske službe počele su da postavljaju šatore ispred bolnica kako bi napravili više mesta za krevete pacijenata obolelih od virusa.

Četvrta najnaseljenija država na svetu ove nedelje dostigla je broj od dva miliona zaraženih stanovnika, piše Rojters.

Porast broja zaraženih povećao je pritisak na krhki zdravstveni sistem, većine bolnica rade punim kapacitetom i stotine zdravstvenih radnika je bilo pozitivno na testu, a najmanje 10 potpuno vakcinisanih je umrlo.

Tri bolnice u Džakarti pretvaraju se u ekskluzivne centre za lečenje pacijenata dok su dva izolaciona centra postavljena sa 7.000 kreveta, rekao je ministar zdravlja Indonezije.

Kako se širom arhipelaga otkriva sve više slučajeva visoko prenosive varijante Delta, stručnjaci za javno zdravlje upozorili su da Indonezija rizikuje od totalne eksplozije bolesti.

Ranije ove nedelje, vlada je uvela stroža ograničenja u određenim zonama crvene zone, smanjujući kapacitet i radno vreme restorana i tržnih centara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA