Novi incident na Bliskom istoku: Raketirana američka vojna baza na teritoriji Sirije

Prema navodima izvora sirijske televizije, na području baze patroliraju vojni avioni

  • 2
Raketiranje Printskrin: Twitter/vanessa beeley

U sirijskoj provinciji Dejr el Zor u blizini naftnog polja "Omar" raketirana je američka vojna baza, javila je sirijska državna televizija "Surija".

- Ilegalna američka vojna baza u blizini naftnog polja "Omar" na istoku provincije Dejr el Zor podvrgnuta je raketnom napadu - objavio je kanal.

Prema navodima izvora sirijske televizije, na području baze patroliraju vojni avioni, prenosi Sputnik.

Ranije u ponedeljak Pentagon je saopštio da su Sjedinjene Američke Države izvele vazdušne napade na objekte proiranskih ustaničkih grupa u pograničnoj oblasti Iraka i Sirije.

Napadi su izvršeni kako bi se odstranile pretnje i kao odgovor na seriju napada usmerenih na "interese Sjedinjenih Američkih Država" u Iraku. Pentagon je naglasio da su napadi izvedeni na skladišta oružja i operativne objekte koje koristi nekoliko grupa, uključujući i Kataib Hezbolah i Kataib Said el Šuhada.

 

Sa svoje strane, sirijsko Ministarstvo spoljnih poslova osudilo je ove napade, navodeći da takva dejstva predstavljaju kršenje suvereniteta Sirije i Iraka i pozvalo Vašington da odmah odustane od zadiranja u teritorijalni integritet zemlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA