Moskva odgovorila na optužbe: Navodi Poljske o sajber-napadima su neosnovani

Ranije je lider vladajuće stranke u Poljskoj „Pravo i pravda“ Jaroslav Kačinski izjavio da su sajber-napadu bili izloženi poljski političari i zvaničnici

  • 2
Rusija zastava Foto: Shutterstock

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da su nepotkrepljene tvrdnje Poljske o sajber-napadima sa teritorije Rusije na političare iz te zemlje.

- Nepotkrepljene optužbe protiv Rusije, u ovom slučaju navodni ''sajber napad velikih razmera na poljske političare s ciljem destabilizacije države'' nažalost u samoj Varšavi se uzimaju zdravo za gotovo - rečeno je iz ruskog MIP-a za Sputnjik.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije poziva poljsku stranu da se pridržava odluka koje su donete na platformama UN-a o međunarodnoj informacionoj bezbednosti o tome da je neophodno potkrepiti bilo kakve optužbe za organizovanje nezakonitih radnji u sajber-prostoru.

Ranije je lider vladajuće stranke u Poljskoj „Pravo i pravda“ Jaroslav Kačinski izjavio da su sajber-napadu bili izloženi poljski političari i zvaničnici.

Poljski list "Viborča" pisao je da se nije radilo o velikoj sajber-operaciji, te da razlog zbog koga su materijali iz poštanskog sandučeta šefa kancelarije premijera bili ugroženi nije bilo hakovanje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xy

    29. jun 2021 | 18:26

    Ovi Poljaci su amerčke podguzne muve. Šta sve neće uraditi da se uvuku Amerima, a nisu svesni koliko su jadni i bedni zbog toga.

  • nikolas

    29. jun 2021 | 18:43

    POLJACI SU VEC RATOVALI PROTIV RUSIJE 1612 GODINE I OD TADA DATIRA MRZNJA A PRODUBLJENA JE ZBOG STALJINA KOJI NIJE BIO RUS I SA HINKIJEM PODELIO POLJSKU!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA