Dok je tragala za biološkim roditeljima otkrila da je oteta kao beba: Moji usvojitelji su me kupili

Ona je jedna od stotine beba koje je doktor prodao na crnom tržištu, a za njih uzimao od 100 do 1.000 dolara

  • 0
Jane Blasio

Foto: Profimedia/Amy Sussman / Getty images

Žena iz Akrona u Ohaju, koja je tragala za biološkim roditeljima, otkrila je da je kao beba oteta od majke i prodata na crnom tržištu.

Džejn Blasio (56) jedna je od stotine beba kojima su trgovalo u maloj klinici dr Tomasa Hiksa, u Makejsvilu u Džordžiji od 1940-ih do 1960-ih godina.

- Moj otac (usvojitelj) je znao da su potezi doktora ilegalni, ali je moja majka samo želela bebu i nije želela ništa da zna, pa je tata hteo da uradio bilo šta, što bi je učinilo srećnom - rekla je Blasio za magazin People.

Blasio je imala šest godina kada su otac Džim i majka Džoan rekli njoj i njenjoj sestri Mišel (11) da su usvojene. Bilo je to 1971. godine.

Kada je imala 14, pokazali su joj izvod iz matične knjige rođenih, u kojem piše klinika Hiks, a Džim i Džoan su ilegalno navedeni kao roditelji.

Džejn je otišla u lokalnu biblioteku i počela da traga za informacijama o klinici Hiks i praksi doktora.

Počela je da traga za istinom malo pre 18. rođendana. Pre nego što je Džoan umrla od raka, naterala je supruga da obeća da će ćerkama reći sve.

Ono što je saznala od svog oca i posle tri decenije istraživanja, šokiralo ju je: ona i njena sestra Mišel su bebe sa crnog tržišta.

- Moji roditelji su kupili dete na način koji mi nije davao drugu opciju nego da tražim i probam da nađem odgovore - rekla je ona.

Priču o doktoru Hiksu i njegovoj klinici otkrila je 1997. godine, posle više od 13 godina ličnog istraživanja, prema njenoj stranici.

Poštovani gradski doktor prodao je više od 200 beba, od kojih su većinu usvojili parovi iz područja Akrona.

Hiks je izvodio ilegalne abortuse na klinici, ali bi ponekad ubedio svoje pacijente da nose bebe do kraja i dozvole mu da se pozabavi njihovim usvajanjem.

U nekim slučajevima, rekao je majkama da su bebe mrtvorođene, a onda bi ih prodao porodicama.

Naplaćivao je od 100 do 1.000 dolara za novorođenčad, koja su sada poznata kao "Hiksove bebe" i falsifikovao izvode iz knjige rođenih, u kojima su izostavljena imena bioloških roditelja.

Hiks je bio primoran da se odrekne licence 1964. godine nakon što je optužen za izvođenje ilegalnih abortusa, ali je njega šema trgovine ljudima ostala misterija.

Umro je 1972. u 83. godini, 25 godina pre nego što je istina otkrivena.

Blasio i dalje pomaže drugima da pronađu biološke roditelje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA