≫ 

Kubanske vlasti zabranile građanima pristup društvenim mrežama

Kubanske vlasti zabranile su pristup društvenim mrežama, uključujući Facebook, WhatsApp

  • 4
Kuba Havana protesti demonstracije

Foto: Tanjug/AP

Kubanske vlasti zabranile su pristup društvenim mrežama, uključujući Facebook, WhatsApp, saopšteno je danas iz kompanije za globalni nadzor interneta Net Bloks sa sedištem u Londonu.

Net Blocks je na svojoj veb stranici potvrdio da je na Kubi komunikacija na Facebook, WhatsApp, Instagram i Telegram "delimično poremećena".

- Obrazac ograničenja primećen na Kubi, ukazuje na kontinuirano ometanje platformi za razmenu poruka koje se koriste za deljenje informacija o protestima u realnom vremenu - rekao je direktor Net Blocksa, Alp Toker, prenosi Rojters.

Nezadovoljni lošom ekonomskom situacijom, nestašicama hrane i lekova, prekidima isporuka električne energije, visokim cenama i načinom na koji je vlada upravljala epidemiološkom krizom, hiljade Kubanaca priključile su se demonstracijama širom Kube.

Više desetina ljudi je uhapšeno tokom najvećih protesta koji su se na Kubi dogodili u poslednjih nekoliko decenija, jedna osoba je poginula, a nekoliko građana i pripadnika bezbednosnih snaga je povređeno na protestu u predgrađu Havane u ponedeljak, potvrdili su ranije lokalni mediji.

Predsednik Kube Migel Dijaz-Kanel pozvao je pristalice Komunističke partije da se suprotstave demonstrantima, a tokom svog televizijskog obraćanja naciji Dijaz-Kanel je optužio SAD za nemire i sankcije Vašingtona koje u različitim formama traju još od 1962. godine, ocenivši da Amerika vodi politiku "ekonomskog gušenja Kube".

Video: Na pustom ostrvu pronašli izgladnele Kubance: Hranili se pacovima da prežive

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    14. jul 2021 | 10:20

    Kuba je jedina zemlja na svetu koja je pod sankcijama jos 60-tih godina koje su dovele narod pred kolaps.... da li moguce da ceo svet to gleda i da nemoze nista da ucini da li je to demokratija i sloboda coveka sto Bajden kao presednik SAD non stop. prica a izgleda da SAD niti imaju demokratiju niti. pistuju pravo i slobodu odlucivanja svakog naroda...... najveca teroristicka drzava na svetu je SAD.....

  • Salko

    14. jul 2021 | 10:11

    Bravo, dosta americke propagande.

  • PRC

    14. jul 2021 | 11:56

    I u Venecueli tako pokušaše i dobiše po njonji i sada tajac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA