Iran o optužbama SAD o otmici njihovih državljana u inostranstvu: "Smešne su i neosnovane"

Zbog osnovane sumnje da su planirali otmicu njujorške novinarke koja je kritikovala Iran, američko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv četvorice Iranaca

  • 1
Hasan Rohani Iran Foto: Tanjug/AP

Iran je danas odbacio kao "smešne i neosnovane" tvrdnje Vašingtona o umešanosti Teherana u planiranje otmice Iranaca koji žive u inostranstvu, a koji su kritikovali iransku vladu.

- Nova tvrdnja američke vlade toliko je neosnovana i smešna da nije ni vredna odgovora - rekao je portparol ministarstva spoljnih poslova Irana Saed Katibzadeh, prenosi AP.

Zbog osnovane sumnje da su planirali otmicu njujorške novinarke i aktivistkinje za ljudska prava koja je kritikovala Iran, američko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv četvorice Iranaca, za koje se smatra da su obaveštajci.

Američke vlasti tvrde da su tokom poslednjih nekoliko godina iranski obaveštajci doveli u zabludu veliki broj inostranih aktivista i naveli ih da otputuju na odredišta na kojima su bili oteti i poslati u Iran, prenosi Rojters.

- Takva izmišljena priča nije netipična za SAD. Čitava njihova kratka istorija je puna ubistava, otmica i sabotaža u drugim zemljama - dodao je Katibzadeh.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antun pokatoliceni srbin

    14. jul 2021 | 21:22

    Naravno da su smesne sve optuzuju koji nisu sa nato fasistima udarili na pravoslavlje I islam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA