≫ 

Mala Grkinja, veliki heroj: Skočila u vodu da spasi davljenika, pomogla i Hitnoj pomoći da ga zbrinu

Do dolaska Hitne pomoći Lemonija je sa svojim ocem Kleantesom brinula o stanju muškarca, a za svaki slučaj imala je kod sebe i defibrilator

  • 2
Devojcica Grcka Foto: Facebook/Live from Greece

Dvanaestogodišnja devojčica spasila je život muškarcu, koji je tokom plivanja u grčkom letovalištu Kasandri, izgubio svest i počeo da se davi. Hrabra devojčica bila je u njegovoj blizini, videla je kako se čovek bori sa vodom i zajedno sa lekarima pružila mu prvu pomoć. 

Čim je videla da se muškarac davi u vodi Lemonija je zajedno sa grupom ljudi uletela u vodi i izvukla plivača bez svesti na obalu. Neustrašiva devojčica je uz pomoć okupljenih meštana okrenula davljenika na bok kako bi mu u tom položaju oslobodila disajne puteve.

Do dolaska Hitne pomoći Lemonija je sa svojim ocem Kleantesom brinula o stanju muškarca, a za svaki slučaj imala je kod sebe i defibrilator.

Kolima Hitne pomoći davljenik je prevezen u obližnju bolnicu na Halkidikiju i svi se na čelu sa Lemonijom nadaju da će se u potpunosti oporaviti, objavljeno je u fejsbuk grupi "Live from Greece".

- Bilo je super. Nisam se ni malo uplašila. Znala sam da moram da pomognem – rekla je Lemonija.

Inače, hrabra devojčica prošla je kurs za pružanje prve pomoći grčke organizacije "Deca spasavaju živote". Pored toga, šampion je u tekvondou, svir aklavir i saksofon i govori čak četiri jezika.

Video: Najslađi spasilac na svetu: Majmunče se zabrinulo za svog prijatelja tigra pa odmah uskočilo u vodu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA