≫ 

Pao pukovnik saobraćajne policije jer je od mita živeo u zlatnoj vili: Zavirite u korumpirani raskoš

Čeka ga 15 godina robije, vraćanje sume u iznosu 70 puta većem od novca koji je uzeo, a on je samo šef organizovane grupe od 35 saobraćajaca koji su harali jugom Rusije

  • 7

Istražni komitet Rusije objavio je snimke iz kuće pritvorenog šefa Saobraćajne policije za stavropoljsku teritoriju pukovnika Alekseja Safonova.

Na snimcima se vidi enterijer obložen zlatom, dvorište oko vile sa nekoliko parkiranih stranih automobila i velike sume novca. Istražni komitet Rusije za Savezni okrug Severnog Kavkaza pokrenuo krivični postupak zbog činjenice da je organizovana grupa koju je predvodio pukovnik Safonov primala mito u posebno velikim razmerama. Sumnja se da su ukupno pripadnici organizovane kriminalne grupe za svoje usluge dobili više od 19 miliona rubalja. Oni su zataškavali saobraćajne prekršaje.

Privedeno je više od 35 saobraćajnih policajaca. Optuženi su za primanje mita, zloupotrebu, zloupotrebu položaja i druga krivična dela. Oni su mito uzimali od vozača šlepera koji su prevozili veću količinu robe od dozvoljene.

Prema preliminarnim podacima, sada Safonovu preti kazna do 15 godina zatvora sa novčanom kaznom do 70 puta većim od iznosa mita koje je uzeo.

Na početku teksta pogledajte video i zavirite u velelepnu palatu korupiranog policajca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rodni

    21. jul 2021 | 12:02

    A naši?

  • Putin R.S

    21. jul 2021 | 12:22

    Tako to rade u normalnim drzavama gde se zakon sprovodi odmah, dok ovi nasima sa dokazima umesanosti u tezak kriminal korumpirane sudije pustaju na slobodu.

  • Febo

    21. jul 2021 | 12:31

    A kod nas je mnogo,mnogo drukcije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA