≫ 

Proveo je 2 decenije u zatvoru zbog dva ubistva: DNK dokaz sad otkrio da ih je neko drugi počinio

Peri je osuđen na dve uzastopne doživotne kazne nakon hapšenja 2000. godine

  • 0
Dennis Perry  puštanje iz zatvora Džordžija Foto: Tanjug/AP

Muškarac iz Džordžije, koji je proveo dve decenije u zatvoru zbog dvostrukog ubistva 1985. godine, oslobođen je, a sve optužbe protiv njega su odbačene.

Novootkriveni DNK dokaz iz uzorka kose pokazuje da bi Denis A. Peri (59) "možda bio oslobođen da je taj dokaz bio dostupan tokom njegovog suđenja 2003. godine zbog ubistava Harolda i Telme Svajn u Džorždiji", piše u saopštenju okružnog tužioca okruga Glin, Kita Higinsa.

Peri je osuđen na dve uzastopne doživotne kazne nakon hapšenja 2000. godine, prenosi CNN. Njegova osuda je ukinuta u julu, a advokati su u ponedeljak objavili da mu tužioci neće ponovo suditi.

- Trebalo je puno vremena, ali nikada nisam odustao. Znao sam da će jednom neko drugi videti istinu, zbog čega sam zahvalan advokatskoj firmi što je iznela istinu na videlo. Takvo je olakšanje što više ne moram da brinem što sam optužen za tako užasnu stvar - rekao je Peri, prenosi CNN.

DNK dokaz uključuje par naočara pronađenih na mestu zločina 1985. godine. Istražitelji su na naočarima pronašli dve dlake koje pripadaju ubici.

Privatni istražitelji su u februaru 2020. godne uspeli da uzmu uzorak kose od žene, koja je majka sina koji je bio dovođen u vezu sa ubistvima, ali nije optužen. Ispostavilo se da se njen uzorak kose poklapa sa uzorkom pronađenim na naočarima, prema saopštenju. Zbog toga je ponovo otvoren slučaj.

Nakon ubistva para, vlasti su identifikovale Perija kao glavnog osumnjičenog na osnovu svedočenja doušnika koji je zahtevao nagradu od 25.000 dolara i na kraju mu je plaćeno 12.000 dolara u zamenu za svedočenje.

Otkako je pušten iz zatvora, Peri provodi vreme sa suprugom Brendom i ponovo se povezuje sa porodicom i prijateljima.

Video: Osuđenici na smrt u Americi mogu da biraju: Streljanje ili električna stolica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA