≫ 

Muž koji je ubio suprugu pronađen mrtav u ćeliji: Tukao je do smrti pa pokušao da izbaci kroz prozor

Uzrok smrti nije saošten javnosti, budući da je u pitanju privatna stvar

  • 1
zatvor Foto: Tanjug/AP

Muž koji je osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva svoje supruge na krstarenju, pronađen je mrtav u svojoj ćeliji. Keneta Menzanaresa pronašli su bez svesti u ćeliji u zatvoru, a posle nekoliko pokušaja reanimacije, nije davao znake života.

Njega su oko 7 ujutru pronašli čuvari, a pola sata kasnije potvrđena je njegova smrt. Policija je saopštila da niko nije osumnjičen za njegovu smrt i da je istraga još uvek u toku. Uzrok smrti nije saošten javnosti, budući da je u pitanju privatna stvar.

Podsetimo, Kenet Menzanares (43) iz Jute osuđen je na 30 godina zatvora i pet godina medicinskog nadzora zbog ubistva svoje 39- godišnje supruge Kristi, prenosi Metro.

Svađa između supružnika nastala je u kabini kruzera Princeza Emerald u julu 2017. godine kada mu je ona tokom svađe saopštila da želi da se razvede. Sudija je tokom izricanja presude ubistvo nesrećne žene, okarakterisao kao brutalno i veoma nasilno, a tom prilikom u sudnici su bile i njihove dve kćerke.

Kenetovi advokati odbranu su bazirali na medicinskim izveštajima u kojima se tvrdi kako on ima ozbiljne povrede mozga i bipolarni poremećaj, pa su na osnovu toga zahtevali minimalnu kaznu od sedam i po godina zatvora. Bipolarni poremećaj u kombinaciji sa jakim lekovima i alkoholom suzio je svest muškarca, koji prema njihovim navodima u toj situaciji nije mogao da se kontroliše.

Tužilac je na suđenju rekao da je Menzanares ranije vršio porodično nasilje nad svojom ženom, a u razgovoru sa članovima njene porodice saznalo se da je često tokom rasprava pesnicama probijao zid. Ovo je bio jedan od glavnih razloga zbog kog je Kristi želela da se razvede.

Porodična svađa, nasilje u porodici, tuča, razdor, roditelji deca neslaganje Foto: Shutterstock

Porodica je u julu 2017. godine zajedno sa Kristinim ocem i dva brata krstarila brodom slaveći njihovu godišnjicu braka. Uveče je par u svojoj kabini započeo svađu, a sa njima su bile i njihove kćerke.

Rasprava je započela oko Kenetovog ponašanja tokom večeri, a kada je rasprava prerasla u ozbiljnu svađu on je naredio njihovim kćerkama da napuste prostoriju.

Tokom svađe Kristi je rekla da želi razvod i da će otići kod advokata čim se budu vratili sa putovanja.

Nekoliko minuta kasnije devojčice su čule majku kako vrišti u sobi i pokušale su da uđu, međutim, otac im nije dozvolio. One su otišle na drugu terasu i s prozora videle kako njihov otac nekontrolisanim pesnicama udara njihovu majku koja leži nepomično na krevetu.

Kada je njen brat stigao u kabinu, zatekao je Keneta kako vuče njeno prebijeno telo i pokušava da ga izbaci kroz terasu. U tom trenutku on je zgrabio sestrine noge i pokukao je nazad u kabinu.

Ubrzo je stigla i hitna pomoć sa broda, međutim i pored nekoliko pokušaja da je ožive, nesrećnoj ženi nije bilo spasa.

On je tada rekao kako je nekoliko puta udario svoju suprugu kojoj je krenula krv, ali da se posle tih udaraca ničeg ne seća. Rezultati obdukcije pokazali su da je žena preminula od posledica udaraca u glavu.

Menzanares je bio u pritvoru sve do izricanja presude, a nakon završetka suđenja prebačen je u Federalni zatvor u kom je i preminuo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    21. jul 2021 | 18:01

    Pisete kao da s ekod nas desilo i udjem ono ko zna gde, cemu to?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA