Proveo 21 godinu u zatvoru zbog ubistva koje se nije desilo: "Žrtva" pronađena u SAD, živa i zdrava

Manuel je uvek insistirao na tome da je nevin i tvrdio je da ga je policija tukla i mučila kako bi priznao nešto što nije uradio

  • 0
Manuel Valdovinos Printskrin: Youtube/LA OCTAVA

Učitelj koji je proveo 21 godinu u meksičkom zatvoru zbog ubistva koje se nikad nije dogodilo, oslobođen je nakon što je navodna žrtva pronađena živa i zdrava u SAD.

Manuel Valdovinos je rekao da se meksičke vlasti još uvek nisu izvinile zbog velike greške.

Kao učitelj u gradu Teskoko, Manuel je 2000. godine uhapšen i navodno je priznao ubistvo Manuela Martineza Elizaldea.

Osuđen je na 41 godinu zatvora, ali je pušten prošle nedelje kada je njegova navodna žrtva pronađena živa u SAD, prenosi Sun.

Manuel je uvek insistirao na tome da je nevin i tvrdio je da ga je policija tukla i mučila kako bi priznao nešto što nije uradio.

Manuel Valdovinos Printskrin: Youtube/LA OCTAVA

Prema jednom lokalnom izveštaju, policija je odvela Manuela u skladište, vezala ga lancima, tukla i mučila strujnim udarima, a onda sipala kofu leda preko njega, kako se napad ne bi primetio.

Zatim je 2006. godine meksički sud izbacio DNK dokaze koji otkrivaju da telo korišćeno za osudu Manuela nije Elizaldeino.

Njegovo puštanje na slobodu odobrio je predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador, a Manuel mu je poslao pismo, u kojem je napisao da je bio žrtva torture i falsifikovanja zločina.

Dodao je da treba da iskorene korupciju u sudovima.

Manuel je rekao kako je tokom boravka u zatvoru sreo puno ljudi kojima je oteta sloboda bez pravne podrške.

Dok je bio u zatvoru, ostao je bez deteta i nekoliko članova porodice. Za sada nije poznato da li će njegov tim tražiti nadoknadu zbog pogrešne osude, a Manuel i dalje ima kriminalni dosije koji ga sprečava da nađe posao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA