Natalijin suprug se udavio dok je spasavao ženu: Sada ona trpi pretnje smrću na društvenim mrežama

Umro je u 26. godini, manje od godinu dana nakon što se oženio Natalijom

  • 0
Žena plaža šetnja Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Ruskinja, supruga studenta iz Nigerije koji se udavio dok je spasavao ženu, trpi rasističke napade na društvenim mrežama od vođe grupe mržnje.

Natalijin suprug Ričars Eluemunor udavio se u subotu na plaži u ruskom gradu Kalinjingrad, nakon što nije mogao da se izvuče iz struje iz koje je spasio ženu koja se davila. Umro je u 26. godini, manje od godinu dana nakon što se oženio Ruskinjom.

Njegova supruga Natalija počela je da dobija pretnje smrću nakon što je objavila oproštajnu poruku na Instagramu, a istaknuti nacionalista i bloger Vladislav Pozdniakov počeo je da ismejava smrt Nigerijca.

- Pozdniakov je objavio moje lične podatke i ismejava slike sa Ričardom. Postoji puno besnih i negativnih komentara i pretnji, ali nema smisla kontaktirati policiju - rekla je ona za ruske medije.

Natalija je rekla kako su pristalice Pozdniakova pretile da će je "ubiti, spaliti i udaviti". Međutim, ona kaže da iza herojskog poteza njenog supruga ne stoji boja kože.

- Moja glavna dužnost je da pošaljem supruga na njegovo poslednje putovanje. Neću vam reći gde i kada, jer su pretili da će ubiti sve koji budu tamo - dodala je Natalija.

Više od 1.300 ljudi potpisalo je peticiju na Change.org u kojima se poziva ruska vlada da Ričardu dodeli posthumnu nagradu za hrabrost, prenosi Moscow Times.

Pozdniakov, koji je osnovao grupu mržnje "Male state" (muška država) na društvenim mrežama i koja je dostigla 150.000 članova, osuđen je za podsticanje mržnje prema ženama i izrečena mu je uslovna kazna 2018. Kazna mu je ukinuta sledeće godine.

Platforma VKontakte je blokirala grupu "Male State" prošle godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA