Mesec dana od rušenja zgrade u Majamiju: Kraj potrage za nastradalima, najmanje 97 poginulih

Vlasti su saopštile da nije poznata sudbina jedne žrtve

  • 1
Majami, srušena zgrada

Foto: Tanjug/AP

Vatrogasno-spasilačka služba okruga Majami-Dejd proglasila je kraj potrage za ljudskim ostacima u ruševinama višespratnice koja se srušila 24. juna usmrtivši najmanje 97 osoba.

Vlasti su saopštile da nije poznata sudbina jedne žrtve, a policijska uprava okruga potvrdila je da će nastaviti da pretražuje ruševine u potraži za ličnim predmetima stanara, prenosi Rojtera.

Dežurna jedinica vatrogasne službe koja je bila angažovana u spasilačkoj misiji na mestu srušene zgrade u Surfsajdu, predgrađu Majamija, demobilisana je nakon četiri nedelje i jednog dana od rušenja 12-spratnice stare oko 40 godina koja se srušila 24. juna u 1:30 ujutru dok su stanari spavali.

- U ovom trenutku postaje sve izazovnije identifikovati žrtve i mi se u velikoj meri oslanjamo na rad medicinskih timova koji sprovode naučni postupak identifikacije ljudskih ostataka - rekla je gradonačelnica Majami-Dedija, Danijela Livajn Kava.

Ona je pozdravila sve pripadnike spasilačkih timova i nazvala ih "istinskim superherojima".

Nakon prvih sati od rušenja zgrade nisu pronađeni preživeli u gomili smrvljenog betona, šuta i armature, a vlasti su još 7. jula i formalno odbacile svaku dalju nadu da će uspeti da pronađu preživele.

Lokalni zvaničnici su potvrdili da ima ukupno 97 žrtava, a da su pronađeni posmrtni ostaci 96 osoba, dok je jedna preminula u bolnici.

Video: Broj stradalih u rušenju stambene zgrade u Majamiju raste, izvučeno još 10 tela

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA