≫ 

Škotski alpinista poginuo u lavini: Penjao se na drugu najvišu planinu na svetu

Alen je 2018. godine pao sa ledene litice tokom uspona na vrh planine Široki vrh u Pakistanu i verovalo se da je poginuo, ali su ga spasioci pronašli

  • 0
Alpinista

Foto: Pixabay

Škotski alpinista Rik Alen poginuo je u lavini prilikom pokušaja da se popne novom stazom na drugu najvišu planinu na svetu, K2, u Pakistanu.

Alenov je hteo da prikupi novac za jednu humanitarnu organizaciju, a tragedija se dogodila na jugoistočnoj strani planine.

Vest o smrti 68-godišnjeg Alena saopštila je humanitarna organizacija Partners Relief and Development, koja obezbeđuje hitna sredstva tokom kriznih događaja i radi sa globalnim zajednicama na programima održivog razvoja.

Britansko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je upoznato s tim da je britanski državljanin poginuo tokom uspona na K2.

Alenovi saputnici, Džordi Tosas iz Španije i Stefan Kek iz Austrije, prema izveštajima spaseni su bez težih povreda.

Planina K2 je visoka 8.611 metara i smatra se jednom od najopasnijih za planinare.

Alen je 2018. godine pao sa ledene litice tokom uspona na vrh planine Široki vrh u Pakistanu i verovalo se da je poginuo.

Međutim, njegov ruksak je primećen, nakon čega su ga spasioci pronašli uz pomoć drona i spasli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA