≫ 

Žena izbodena nožem u centru Londona: Da li je detalj na njenoj majici isprovocirao napadača?

Identitet napadača nije poznat

  • 0
Napad nozem Foto-ilustracija: Shutterstock

Žena koja je nosila majicu sa natpisom poznatog satiričnog časopisal Šarli Ebdo izbodena je nožem u nedelju popodne blizu Hajd parka u Londonu. 

Na snimcima koji se šire  društvenim mrežama vidi se kako se muškarac obučen u crnu odeću i sa kapuljačom na glavi približava ženi. On je zatim ubada nožem i počinje da beži, dok su prolaznici koji su se u trenutku incidenta našli blizu žene pritrčali da joj pomognu.

Napadač je počeo brzo da trči, a u jednom trenutku je čak bacio i nož kojim je ubo ženu. Ubrzo je na lice mesta došla i policija.

Žena (39) je uspela da ustane, sve vreme držeći desnu ruku po kojoj je bilo krvi, blizu svog tela. Njoj je odmah pružena lekarska pomoć i na svu sreću prošla je sa lakšim povredama.

Detalj na njenoj majici privukao je posebnu pažnju policajaca, pa neki naslućuju da je možda to razlog zbog kog je žena, iz čista mira ubodena na ulici.

Naime, ona je na sebi nosila crnu majicu sa logoom poznatog francuskog satiričnog časopisa Šarli Ebdo.

Inspektori ne mogu sa sigurnošću da tvrde da li je taj natpis isprovocirao muškarca budući da je istraga još uvek u toku.

Podsetimo, 12 novinara satiričnog časopisa ubijeno je u januaru 2015. godine od strane muslimanskih ekstremista. Oni su bili revoltirani prikazom ilustracijom proroka Muhameda koji je osvanuo u pomenutom listu, pa su se osvetili tako što su upali u prostorije redakcije i ubili novinare.

Identitet napadača nije poznat.

Video: Muž i žena razgovarali, a onda je iz džepa izvadio pištolj i pucao u nju nekoliko puta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA