≫ 

Adrijanu korona ubila za 10 dana, nikad ranije nije bolovala: Prijatelji skupljali novac za sahranu

U kratkom roku skupljen je veliki iznos novca kako bi Adrijanino telo bilo vraćeno u njenu rodnu zemlju

  • 4
Adriana Midori Takara Foto: Facebook

U humanitarnoj akciji, koja je organizovana kako bi se prikupio novac za porodicu mlade žene koja je preminula od korona virusa samo nekoliko dana nakon što joj je dijagnostifikovana bolest, u rekordno kratkom roku prikupljeno je 20.000 dolara.

Adrijana Midori Takara (38) preminula je u bolnici u Sidneju, samo deset dana nakon što je dobila pozitivan nalaz. Kako pišu lokalni mediji, ova državljanka Brazila nije bolovala od drugih bolesti.

Akciju prikupljanja novca pokrenula je njena drugarica, kako bi Adrijanino telo moglo da bude prebačeno u Brazil.

- Adrijana nije brojka, ona je žena koja je imala snove i ambicije. Bila je ćerka, sestra, tetka, devojka, a pre svega prijatelj, pravi prijatelj - rekla je Adrijanina prijateljia Fernanda Fereira Batista.

Samo četiri sata nakon što je pokrenuta GoFundMe akcija prikupljeno je više od 20.000 dolara, a novac je doniralo više od 650 ljudi.

Marlen Koimbra, žena koja je pomogla Adrijani da dobije studentsku vizu u Australiji, rekla je da bi smrt ove mlade žene trebalo da bude opomena svim ljudima.

- Nadam se da će ovaj nesrećan slučaj da bude upozorenje za sve one koji se dvoume da li da prime vakcinu ili ne - rekla je Marlen.

Zvaničnici su istakli da je Adrijanina smrt dokaz da korona može da ubije mlade ljude, koji ranije nisu imali zdravstvenih problema.

- Ako mislite da ova bolest samo pogađa starije, još jednom dobro razmislite - poručili su zvaničnici.

Video: Situacija na ulicama u Australiji gora nego u Srbiji, ne zanimaju ih saveti vlade

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ruja

    26. jul 2021 | 15:49

    Dobro i ? Ona je jedna od 100 ili 1000 koja umere i mnogo je vise onih koji nisu ni oseti ali bili blago prelezali kao ja na primer i to uz probiotik,selen, cink ,magnezijum vadi sam i igg anti tela posle mesec dana imam ih na izvoz a koliko je takvih kao je ? A od raka kolko nam umire i nikom ništa koga briga za to...

  • dg

    26. jul 2021 | 15:38

    Za svaku Adrijanu imaju milioni onih koji ili nisu imali nikakve simptome ili su prelezali bez vecih problema. Kada se stopa prezivljavanja prikazuje kao cifra od preko 99.8 % znaš da nema zime.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA