≫ 

Pronađeni ostaci poslednje - 98. žrtve obrušavanja zgrade u Majamiju

Vatrogasno-spasilačka služba okruga proglasila kraj potrage za ljudskim ostacima u ruševinama višespratnice koja se srušila 24. juna

  • 0
Srušena zgrada Majami, Building Collapse Miami Foto: Tanjug/AP

Ostaci poslednje osobe koja se vodila kao nestala u obrušavanju višespratnice u okolini Majamija pronađeni su i identifikovani, što je konačan potvrđen broj poginulih uvećalo na 98, saopštili su zvaničnici.

Ostatke najnovije žrtve, Estel Hedaje (54), pronašli su timovi za pretragu 20. jula, a lekari su od tada radili na njenoj identifikaciji, saopštile su vlasti na konferenciji za novinare, prenosi RTS pozivajući se na Rojters.

- Danas mogu da potvrdim da je nakon herojskih napora jedinica vatrogasno-spasilačkih službi pronađena i identifikovana poslednja preostala nestala osoba u urušavanju zgrade. Njena porodica je obaveštena - rekla je gradonačelnica Majami-Dedija, Danijela Livajn Kava i dodala da je Vatrogasno-spasilačka služba okruga proglasila kraj potrage za ljudskim ostacima u ruševinama višespratnice koja se srušila 24. juna.

Dežurna jedinica vatrogasne službe koja je bila angažovana u spasilačkoj misiji na mestu srušene zgrade u Surfsajdu, predgrađu Majamija, demobilisana je nakon četiri nedelje i jednog dana od rušenja dvanaestospratnice stare oko 40 godina koja se srušila 24. juna u 1.30 ujutru dok su stanari spavali.

Ostatak delimično urušene zgrade kraj okeana mineri su srušili kontrolisanom eksplozijom, pribojavajući se da je nestabilna i da bi mogla sama da se sruši pred jakim vetrovima.

Urušena zgrada je izgrađena 1981. godine. Nalazi se u mestu Surfsajd, na oko deset kilometara od Majami Biča. U zgradi se nalazilo oko 100 stanova.

Još uvek nije poznato šta je dovelo do toga da se sruši zgrada stara 40 godina.

Video: Broj stradalih u rušenju stambene zgrade u Majamiju raste, izvučeno još 10 tela

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA