Pas mu odgrizao pola lica i šake, hteo da se ubije jer je morao da ga uspava: "Bio mi je prijatelj"

Kada je video kako se krv sa njegovog tela sliva po tepihu, shvatio je da je vrag odneo šalu i da je situacija opasna

  • 2
Pitbul besan pas Foto: Pixabay

Mladić iz Sijetla pokušao je sebi da oduzme život jer nije mogao da se pomiri sa činjenicom da ga je njegov najbolji prijatelj pas Arh ujeo i otkinuo mu pola lica. 

Umetnik Manuel Morales spasio je štene mešanca haskija i pitbula još 2016. godine kom je dao ime Arh zbog svoje velike ljubavi prema piratima. Narednih godina Manuel i slatko štence postali su nerazdvojni drugari, sve do decembra prošle godine.

Kada su se vratili iz jedne šetnje Manuel je po navici otišao do kuhinje po kafu. Dok se vraćao spazio je svog ljubimca kako sedi na vrhu stepeništa mašući repom. Dok ga je vukao da se vrati nazad greškom ga je zakačio i ogrebao po bradi.

Pas se odmah osetio ugroženim pa je iz čista mira napao Manuela i ugrizao ga za nos. On je jedva uspeo da se oslobodi iz njegovih čeljusti. Kada je video kako se krv se njegovog tela sliva po tepihu, shvatio je da je vrag odneo šalu i da je situacija opasna.

On je desnom rukom uspeo da odgurne psa od sebe, međutim Arh se uhvatio zubima za njegove prste. Tom prilikom mu je zamalo odgrizao ceo palac.

Pitbul besan pas Foto: Pixabay

Kada je video da gubi dosta krvi, shvatio je da pod hitno mora da ode u bolnicu. Ima je veliku sreću jer je njegova komšinica medicinska sestra koja radi u Urgentnom centru.

Kada su stigli u bolnicu, lekari su bili začuđeni prizorom. Pola nosa mu je falilo, šaka je bila ozbiljno oštećena i on je odmah prevezen da traumatologiju. Međutim, doktori su ubrzo shvatili da je njegovo stanje mnogo ozbiljnije i on je hitno prevezen u najbliži klinički centar.

On se narednih nedelja u bolnici uspešno oporavljao od operacija. Njega je u međuvremenu posetila policija koja mu je saopštila da može njima da preda Arha ili da ga on uspava.

Manuel se odlučio za drugu opciju i nakon što je Arha odveo na poslednje zajedničko putovanje do obale, odveo ga je do veterinara i uspavao.

On je zatim shvatio da njegov život nema smisla i rešio je da se ubije. Kolima se odvezao do litice i zaleteo planirajući da skoči u more.

Srećom, Manuelov automobil se zaglavio u blatu, dajući mu vreme da shvati da oduzimanje njegovog života neće rešiti problem, niti pomoći onima koji ga vole i brinu za njega.

U međuvremenu, njegovi bliski prijatelji okupili su se oko njega kako bi mu pružili ljubav i utehu koja mu je potrebna.

Pitbul besan pas Foto: Pixabay

Niko od njih nije uspeo da popuni prazninu za njegovim psom, koji mu svakog dana, bez obzira na sve, jako nedostaje.

- Arha sam spasio iz kaveza koji sam ugledao kada sam išao kod sestre u goste. U kavezu je bilo sedam mešanaca koji nikada nisu puštani van kaveza. Bili su prekriveni urinom i fekalijama, srce mi se slomilo kada sam ih video - rekao je Manuel za Mirror.

Manuel je odlučio da sazna šta je njegovog nerazdvojnog prijatelja nateralo da ga napadne. Obdukcijom je utvrđeno da je pas imao rak koji je uticao na njegove nerve i činio ga agresivnim.

- Posle ovog saznanja mi je laknulo. Shvatio sam da me nije napao moj drug, već njegova bolest. Imao je više malih tumora u mozgu koji su mu pritiskali nerve i uticali na raspoloženje - rekao je Manuel.

Video: Da li je on najslađi lopov ikada:Pas se prišunjao čoveku iza leđa, maznuo hranu i suptilno odšetao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SebastianaKurtz

    28. jul 2021 | 05:20

    Da ga je redovno vodio kod veterinara Mozda bi znao od cega boluje i izbjegao bi nesrecu Nego košta to… Ovako nema pola nosa a nema ni psa

  • rasa

    28. jul 2021 | 09:31

    Kakva tuzna prica,😢rasplakao sam se jer znam koliko se moze voleti 🐶❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA