Ubica iz Atlante priznao krivicu za 4 dela: Zatražen doživotni zatvor, preti mu smrtna kazna

U avgustu Long će se ponovo pojaviti pred sudom u Fultonu zbog optužbi za zločin iz mržnje, gde je tamošnja tužiteljka Fani Vils već utvrdila da je on svoje žrtve odabrao zbog njihove rase, porekla i pola i najavila da će tražiti smrtnu kaznu

  • 2
Atlanta, pucnjava

Foto: Tanjug/AP

Napadač Robert Eron Long, koji je u martu ubio osam osoba u salonima za masažu na području američkog grada Atlante priznao je krivicu za ubistva četiri žrtve za koje je tužilaštvo tražilo doživotni zatvor.

Long je danas priznao krivicu na sudu u dogovoru s tužiocima, a oni su zatražili četiri doživotne kazne bez mogućnosti pomilovanja, ali za 22-godišnjeg Longa tražiće smrtnu kaznu ako bude osuđen za još četiri ubistva.

Šest žrtava napada 16. marta bile su žene azijskog porekla, a Long tvrdi da napadi nisu bili rasno motivisani.

Policija je saopštila da je Long pucao i ubio četiri osobe, tri žene i jednog muškarca u azijskom salonu za masažu blizu Vudstoka, a da se onda odvezao u Atlantu gde je iz vatrenog oružja ubio još tri žene u salonu za masažu "Gold Spa" i još jednu u salonu "Aromaterapi Spa".

Tužiteljka Šenon Volas je rekla da je on bio motivisan "seksualnom zavisnošću" i željom da eliminiše izvor svog iskušenja, prenosi AP.

Ona je saopštila da svi dokazi upućuju na to da ovaj zločin nije bio motivisan mržnjom prema Amerikancima azijskog porekla.

U avgustu Long će se ponovo pojaviti pred sudom u Fultonu zbog optužbi za zločin iz mržnje, gde je tamošnja tužiteljka Fani Vils već utvrdila da je on svoje žrtve odabrao zbog njihove rase, porekla i pola i najavila da će tražiti smrtnu kaznu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    28. jul 2021 | 06:51

    Kakve bre dozivotne,ovo ne treba da udise vazduh,vratiti vesala,giljotinu,odsecanje glave,to je za ovakve monstroume...

  • Pa vidi

    28. jul 2021 | 09:08

    Kod nas bi dobio 18 godina, i uz dobro vladanje za 10 bio napolju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA