≫ 

Ovako je "pao" Srbin sa tonom kokaina: Drogu lukavo krili, ali to nije sve što je policija našla

Zlaplenjena roba vredna 100 miliona dolara

  • 5

Objavljen je snimak hapšenja državljavnina Srbije koji je pokušao da prokrijumčari tonu kokaina na jedrilici. Osim Srbinu, uhapšeni su i Hrvat i Belgijanac, kao i još pet osoba na području Malage. Veruje se da su pojedinci i vođe kriminalne grupe.

Do hapšenja je došlo u noći između 25. i 26. juna, na oko 100 kliometara od Azorskih ostrva. Sumnja se da je britanski narko-kartel angažovao trojicu iskusnih skipera da prevezu drogu jedrilicom, vrednom čak 100 miliona evra, a kokain je bio sakriven u unutašnjosti broda u posebno napravljenim bunkerima.

- Droga je zaplenjena kod Azorskih ostrva, a utvrđeno je da je grupa angažovala državljane Srbije, Hrvatske i Belgije koji su bili vešti u prelaženju okeana i koji su to već više puta radili. Reč je o ljudima koje je policija ranije istraživala i držala na oku - navode španski mediji.

Policajci su čamcima presreli jedrilicu, koja je odvučena do Gran Kanarije.

Na snimku se vidi kako policajci u duplom dnu jedrilice pronalaze i zaplenjuju 1.018 paketa kokaina koji je bio spakovan u vreće od po kilogram. Oni su specijalnom brusilicom, probili dno jedrilice u kom je pronađena velika količina narkotika.

Paketi kokaina koje su agenti španske policije izvukli iz unutrašnjosti skupocene jedrilice imali su više različitih oznaka, a na snimku se vidi da su paketi upakovani u celofane različitih boja.

- Agenti su više od dva sata pretraživali jedrilicu kako bi našli gde je sakriven kokain, a uhapšeni su bili izuzetno mirni, jer su bili uvereni da istražitelji ne mogu da pronađu pakete sa drogom - preneli su španski mediji.

Procenjena vrednost zaplenjenog kokaina je u Španiji 40 miliona evra, dok bi u Velikoj Britaniji, za čije tržište je navodno spreman, dostigao vrednost preko 100 miliona evra.

- Šverceri su planirali drogu da prodaju "na kilo". Zanimljivo je da su imali potpuno nov i kreadivan modus operandi - iznajmljivali su plovila koja su i ranije učestvovala u regatama, prijavljivali ih za regate i tako se "švercovali" sa takmičarima i običnim građanstvom.

Istraga je pokazala da je ova jedrilica bila prijavljena za poznatu turu još u januaru, te da su krenuli iz Lanzarotea, a završili na Martiniku i Malim Antilima, te da im je ti sve vreme bio alibi za prelazak Antantika u kružnoj ruti - piše Opinion de Malaga i dodaje da je kokain trebalo da stigne u špansku luku u Kosta de Solu.

- Na nekima od njih pisalo je "kapo", a na drugima su bile slike aviona i "ferarija" - prenose španski mediji.

Ovom operacijom Nacionalna policija i Poreska agencija uspeli su da razbiju drugu po redu kriminalnu organizaciju u provinciji Malaga za manje od tri nedelje. Prethodni je kulminirao ukrcavanjem na jedrilicu u kojoj je takođe zaplenjeno skoro 1.000 kilograma kokaina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branislav Spasic

    28. jul 2021 | 16:50

    Al Paćino u Scarface mala maca.

  • Mile lala

    28. jul 2021 | 18:38

    Мафија дојавила, да се полиција има чим играти. на другој страни превезли вагон.

  • Sexo

    28. jul 2021 | 18:38

    Kakav maler majku mu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA