≫ 

Pljačkaši iz Pariza pali u autobusu za Beograd: Plen od 3 miliona evra odneli na trotinetu

Obe uhapšene osobe su crnogorske nacionalnosti, starosti 54 i 44 godine

  • 29
Policija, Francuska, pretres, francuska policija

Foto: Ilustracija Tanjug/AP

Dve osobe uhapšene su večeras, dan nakon pljačke juvelirnice "Šome" u Parizu, a značajan deo plena pronađen je upravo kod njih.

Prema istrazi, počinilac i njegov saučesnik iznajmili su sobu u hotelu u trećem kvartu Pariza. Pretres sobe pružio je policiji potrebne tragove. Poilcajci su shvatili da su dvojica optuženih upravo krenuli autobusom u Beograd.

Iz juvelirnice je ukraden nakit u vrednosti između dva i tri miliona evra, a lopov je u radnju ušao oko 17 sati, a na glavi je imao kapuljaču.

Snimci sa nadzornih kamera prikazuju da se muškarac najpre pravio da želi da kupi nakit, te su ga radnici izvadili iz vitrina. On je tada izvukao pištolj i uzeo plen, a potom pobegao na električnom trotinetu.

Javno tužilaštvo u Parizu odlučilo je da na slučaju sarađuju BRB i Regionalno odeljenje kriminalističke policije Pariza. Oni su se oko 13 sati zaustavili na odmorištu na auto-putu, gde je autobus napravio pauzu.

Jedna od korisnica društvene mreže Tviter našla se u spomenutom autobusu.

"U Parizu se u utorak dogodila pljačka zlatare i odnesen je nakit u vrednosti od 3 miliona evra. Jutros je iz Pariza ka Srbiji krenuo autobus prevoznika Fudeks, koji je zaustavljen na izlazu iz Francuske i u kom je pronđen deo ili ceo plen iz te pljačke. Dve osobe su privedene", napisala je ona na svom profilu i dodala da je policija pretresla sve torbe, uprkos već pronađenom plenu.

 

Obe uhapšene osobe su crnogorske nacionalnosti, starosti 54 i 44 godine. Kod njih je, navodno, pronađen i deo plena.

Oni su uhapšeni pod sumnjom da su izvršili "organizovanu oružanu pljačku i zločinačko udruživanje u cilju izvršenja krivičnog dela".

Radnja se nalazi u blizini Jelisejskih polja, a ova juvelirnica je širom sveta najpoznatija po istorijskoj zgradi na trgu Vendome, koja je opljačkana 2009. godine. Tada je ukradeno drago kamenje u vrednosti od 1,9 miliona evra.

Video: Uleteli u radnju, izvukli duge cevke, ojadili kasu i zbrisali za tri minuta kao na filmu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sokoli-detlici

    28. jul 2021 | 23:08

    Oni nista drugo i neznaju osim da pljackaju ubijaju, drogu prodaju, jer oni na 100000 imaju dvoje pismenih i oni posle dodju u Beograd, nemislim na Srbe iz crne gore . No ove sto su im braca siptari , a crnogorci su isto prvi siptari koji su naucili srpski jezik.

  • Srbijanla

    28. jul 2021 | 22:36

    Lepo piše crnogorci. Oni nikada nisu niti će biti srbi. To je posebna nacija. Fuj

  • Panta

    28. jul 2021 | 22:28

    Samo rokajte, i oni su nas 1999. god

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA