Bajden pomešao Trampa i Obamu: Rečenica zbog koje su "skočili" politički protivnici

Pričao o periodu iz 2009. godine

  • 4
Džosef Bajden i Alekksandar Vučić Foto: Milena Đorđević

Američki predsednik Džozef Bajden, tokom govora u sredu, pomešao je bivše predsednike Baraka Obamu i Donalda Trampa, kako je objasnio, u "frojdovskom lapsusu".

- Još 2009. godine, tokom takozvane Velike recesije, predsednik me je zamolio da ja upravljam tim delom, tadašnji predsednik Tramp - rekao je Bajden okupljenima u Pensilvaniji, prenosi "Foks njuz".

On se zatim izvinio i rekao da je reč o "frojdovom lapsusu", a zatim objasnio da je Tramp bio poslednji predsednik koji je bio protivkandidat Obami, dok je Bajden vršio dužnost potpredsednika.

Njegova omaška u govoru kao i naknadno objašnjenje izazvali su rekacije američke javnosti, pre svega onih koji su Bajdenovi politički protivnici.

- Mislim da Džo Bajden možda ne zna šta je to ''frojdovski lapsus'' - poručili su iz kancelarije republikanskog senatora Džoša Holija.

Bilo je i drugih komenatara na društvenim mrežama koji su ukazivali da je ovom izjavom Bajden "upravo zbunio i Trampa i Obamu", kao i da "objašnjenje da se radi o frojdovskom lapsusu znači da on ima neka podsvesna osećanja prema svom bivšem šefu", prenosi Tanjug.

Bajden je ovaj novi lapsus napravio tokom posete Pensilvaniji, gde je juče u industrijskom pogonu za proizvodnju kamiona “Mack Trucks” najavio nove napore svoje administracije koji treba da ohrabre građane i kompanije da kupuju američke proizvode.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kofa

    29. jul 2021 | 11:36

    Ne dajte mu koferce! Mislice da su igrice!?

  • Joca

    29. jul 2021 | 11:26

    Još jedan dokaz da amerikom ne upravlja predsednik

  • nikolas

    29. jul 2021 | 12:17

    KRENUO DEDA DA KUPI HLEB I KAD JE STIGAO KUPI ON ZUBNU PASTU , DONESE JE KUCI A BABA CE -A GDE TI JE CETKICA ???!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA